Waarom je echt een keer naar een Drum and Bass feest moet

  Leesduur 3 min   |   1 reactie

  2017-04-11 08:09:20 11 april 2017   |   Geschreven door:

Waarom je echt een keer naar een Drum and Bass feest moet

Die eeuwige techno kennen we nu wel

Drum and Bass in een muziekgenre apart. Wie weleens voet heeft gezet op zo’n feest weet: drum and bass is voor de diehards. Het genre staat bekend om de hoge hoeveelheid bpm (beats per minute). Drum and bass heeft meestal tussen de 165-185 bpm. Vergelijkend met bijvoorbeeld techno, dat maar 120-150 bpm heeft, is dat bizar snel. Met de harde, uptempo muziek waarbij je geen minuut stil kan staan ben je na een nacht drum and bass helemaal kapot. Doorzakkende knieën en blauwe plekken-kapot. Maar leuk is het wel. Voor wie nog niet overgehaald is, hierbij een lijstje met redenen waarom  je echt een keer naar een drum and bass feest moet gaan:

- Het aanbod van Drum and Bass feesten in Nederland is enorm. Drum and Bass komt oorspronkelijk uit Engeland, maar in de periode 2000-2005 werd het populair in Nederland. Inmiddels, zo’n 15 jaar later, is er elk weekend wel ergens in Nederland een Drum and bassfeest te vinden. De grootste feesten bevinden zich in Amsterdam (Liquicity, 50Hurtz, Noisia Invites, Major League), Rotterdam (Subway, Korsakov) en Utrecht (Blackout). Als je gelijk goed wilt uitpakken, kun je het beste naar onze zuiderburen reizen. Het grootste Drum and Bass feest van Europa, RAMPAGE vindt plaats in het Sportpaleis Antwerpen.

- Drum and Bass is all about the community: iedereen is bevriend op Drum and Bass feest. Op een techno feest (no offence, techno-liefhebbers) word je snel boos aangekeken wanneer je per ongeluk een biertje over iemand heen gooit, bij een Drum and Bass feest is dit (meestal) niet het geval. Iedereen is in good spirits en je kunt met iedereen bevriend raken. Vrienden weer kwijt? Geen probleem. Alle andere feestgangers zijn perfecte invallers!

- Een nachtje Drum and Bass is een workout. Serieus. Vergelijk het met 6 uur lang Crossfit. Zweetdruppels zijn altijd aanwezig. Wanneer je de onvermijdelijke (maar toch wel leuke) moshpits meetelt, eindigt je nacht met spierpijn en blauwe plekken. Klinkt heftig, maar is vooral heel mooi, want dan heb je al die biertjes en dat nachtelijke snackbarvoedsel er ook weer afgedanst.

- Er zijn veel verschillende subgenres in Drum and Bass. Denk bijvoorbeeld aan Jungle, Jump-up of Liquid. Voor beginnende liefhebbers is de Liquid variant het meest toegankelijk: je hebt wel de gewoonlijke snelheid, maar dan wat minder hard. Denk aan Sigma met ‘Nobody to Love’, de bekende Netsky of de Nederlandse Maduk. Check bijvoorbeeld het Liquicity zomerfestival in juli!

- Bij een Drum and Bass feest komt iedereen voor de muziek. Geen gezeik tijdens het feest: iedereen weet precies waar hij voor komt, en dat is Drum and Bass. Gewoon genieten dus.

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Op roadtrip in het hoge Noorden

Met o.a. de aller-allerbeste koffie in Grun!