Deze films moet je zeker FF checken in oktober

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-10-09 11:01:23 9 october 2017   |   Geschreven door:

Deze films moet je zeker FF checken in oktober

Ga je voor een bizarre muziekdocu of voor een romcom zonder zoetsappig randje?

Iedere maand checken wij welke films je echt moet zien deze maand. Aan de grote voorspelbare kaskrakers gaan we voorbij, want die weet je zelf natuurlijk te vinden. Dit zijn onze tips voor oktober!We are X

X Japan is, met meer dan 30 miljoen verkochte platen, de meest succesvolle band ter wereld. Toch heb je vermoedelijk nog nooit van deze Japanse metalband gehoord. Regisseur Stephen Kijak volgde frontman Yoshiki en de rest van deze bijzondere band zo’n dertig jaar: van het prille begin in de eighties tot het comeback concert drie jaar terug in Madison Square Garden. Laat je eens verrassen en ontdek wat Marilyn Manson en Gene Simmons te zeggen hebben over deze legendarische rocksterren.

Te zien vanaf 19 oktober.

Daphne
Daphne is een brutale dertiger die net als veel anderen niet goed weet wat ze precies met het leven moet. Ze heeft een baantje, maar is daar niet echt tevreden mee. Dus stort ze zich vooral op avondenlang zuipen. Uiteindelijk zorgt het zien van een overval ervoor dat Daphne haar leven toch eens flink onder de loep neemt: is ze wel zo goed bezig? Daphne is eigenlijk een romantische komedie zonder onnodige zoetsappige troep. Reden genoeg om deze film te kijken op een druilige zondag!

Te zien vanaf 19 oktober.

The Glass Castle
Jeannette groeit op in armoede met een alcoholist als vader en een excentrieke kunstenares als moeder. Door flinke schulden moet het gezin met vier kinderen continu verhuizen. Vader doet zijn best om de kinderen af te leiden met zijn grote fantasie en visie. De kinderen hebben natuurlijk door dat dit geen normaal leven is. Uiteindelijk weet Jeanette los te breken en verhuist naar New York om daar te studeren en een eigen leven op te bouwen, een leven dat compleet anders is dan haar jeugd. The Glass Castle is gebaseerd op de memoires van Jeannette Walls.

Te zien vanaf 19 oktober.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Merg & Been: Over het bijzonder opwindende Vlaamse accent

Een Vlaming hoeft maar voor te lezen uit de krant, of Merg glijdt van haar stoel