Amsterdam Dance Event: what to do?

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-10-16 11:39:33 16 oktober 2017   |   Geschreven door:

Amsterdam Dance Event: what to do?

Van funky grooves tot rampeneren op de beat, wij nemen alvast een voorproefje!

Nog paar dagen week te gaan totdat het dak eraf gaat in Amsterdam. Het vijfdaagse Amsterdam Dance Event barst van de feesten. Maar waar moet je in vredesnaam toch naar toe? No panic, wij zetten de leukste feestjes voor je op een rijtje.

Woensdag: de aftrap
Ben jij deze zomer ook helemaal losgegaan op het Awakenings Festival? De legendarische techno-organisatie zet deze keer de Westergasfabriek op zijn kop.
Awakenings x Len Faki present Figure Nacht, €46,-

In de gezellige volksbuurt de Jordaan vind je café de Struik. Het toffe cultuurpodium PIP Den Haag trekt naar Amsterdam om het café voor één nacht over te nemen. Voor de kroegtijgers onder ons.
PIP Den Haag Take Over, gratis entree

Donderdag: dag twee
Ook, of misschien zelfs juist, de artiesten die (nog) niet heel bekend zien laten hun talent zien tijdens het ADE. Enjoy de nieuwe techno-vibes in club Winston Kingdom.
Techno Kingdom ADE Special €12,37

“We rampeneren op de vloer en het geeft geen ene moer." Ken je deze klassieker nog? Wij zijn stiekem altijd fan van the Partysquad gebleven. Het DJ-duo draait donderdag in club Jimmy Woo. Lekker bouncen op die beat!
The Partysquad & Friends, €19,50

Vrijdag: drie op een rij 
Zet jij in de auto altijd meteen Slam!FM op? Dan móet je bij hun mixmarathon in de Ziggo Dome zijn. Verschillende stijlen dancemuziek laten je voetjes de hele nacht moeiteloos van de vloer komen. Met onder andere Bizzey & Brennan Heart.
SLAM! MixMarathon €49,25

Kom helemaal in vakantiesferen in bar Broker, één van de leukste café’s in de Reguliersdwarstraat. Grappig: deze bar verandert hun prijzen continu. Drink voor de laagste prijs – als je op het juiste moment koopt.
Ibiza Global Radio x Expatriate Records, €18,-

Zaterdag: kun je er nog tegenaan?
Alice komt terug naar Wonderland. Hoge plafonds en 2.000 gelijkgestemde mensen. Ben jij klaar voor een mindblowing party? Deephouse en techno in Casco Amsterdam. De eerste dag van dit festival is helaas hartstikke sold out, maar gelukkig hebben we de zaterdag nog.
Wonderland Festival ADE Special Day 2, €38,06

Hardwell & David Guetta op één set! Het is voor het eerst dat deze twee wereldartiesten samen optreden. Het dak gaat er geheid af in Amsterdam ArenA.
AMF Amsterdam, €81,75

Zondag: nog eentje dan
Op het Leidseplein ga je nog één keer goed uit je dak op de beste housemuziek. Hopen dat het Hollandse weer een beetje meezit.
House is a feeling, gratis toegang

Funky groovers & disco-achtige vibes vind je bij Jazzamusica. In café Schuim, een echte bruine kroeg zoals je deze nog maar zelden ziet.
Jazzamusica, gratis toegang

Ruim twintig jaar Amsterdam Dance Event
Dikke kans dat jij in de luiers zat toen Amsterdam Dance Event werd geboren. In 1995 was de aftrap van het inmiddels grootste elektronische muziekevent ter wereld. Daar mogen wij als kikkerlandje best trots op zijn. Nu trekt het event zo’n 350.000 bezoekers. Da’s dik 40% van het aantal inwoners van onze hoofdstad. ADE neemt tijdens de vijf oktoberdagen vijftig clubs, kroegen poppodia & andere toffe locaties in beslag. Door de grote naam denk je misschien aan massafeesten, maar ook als je van klein & knus houdt is er een feestje voor jou. Wij hebben ons in dit artikel tot die feesten beperkt, maar wist je dat er ook een dagprogramma is? Hier zijn installaties, workshops en lezingen. De die-hards uit het vak wisselen overdag hun kennis uit elk jaar een dikkere editie neer te zetten. Check het hele programma hier.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Merg & Been: dit leer je over jezelf door Tinder (deel 1/3)

Bespaar jezelf een dure reis naar een ver detoxoord en leer jezelf kennen via gratis dating apps