Wat je écht niet meer wilt eten met kerst

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2017-12-26 10:59:57 26 december 2017   |   Geschreven door:

Wat je écht niet meer wilt eten met kerst

Deze gerechten worden meestal zo verkracht dat het echt niet meer hoeft

Het is weer zo ver, vanavond is hét vreetfestijn van het jaar. Je moeder/oma/buurman/neef heeft zich urenlang uitgesloofd om maar zo veel mogelijk voedsel op tafel te toveren. Hebben we daar echt zin in? Mwah… Deze kerstklassiekers komen namelijk onwijs onze neus uit.

Ragout
Indien goed bereid best lekker, maar de kunst van deze smurrie is helaas niet voor iedereen weggelegd. Als je weer eens een kant-en-klaar ragoutbakje (misschien zelfs in kerstboomvorm) gevuld met groene smurrie voorgeschoteld krijgt, weet je hoe laat het is.

Gebraden kip
Ziet er altijd prachtig uit, maar is natuurlijk van tevoren bereid en heeft daardoor toch nét te lang in de oven gestaan. Iedereen klapt zodra dit zogenaamde hoogtepunt op tafel wordt gezet. De kok snijdt hem aan, maar helaas. Wat tevoorschijn komt is een draderige, droge bende met een velletje eromheen. De vulling is lekkerder…

Gevulde eieren
Meestal ook van tevoren gemaakt en daardoor zweterig, te koud en ingezakt. Gevulde eieren kunnen best een succes zijn, maar zijn dat meestal niet. Het arme ei is te lang gekookt en smaakt alsof je het eigenlijk niet meer kan eten. Daarnaast zit je hele gezicht onder de smurrie.

IJstaart
Als mensen het nou toch eens zelf zouden maken, hoefde deze niet in het lijstje te staan. Helaas is dit meestal niet het geval. Mierzoete, keiharde Viennetta of nog erger: de kerstmannetjes, pinguïns of engeltjes van AH Excellent. Haal liever gewoon een bak vanille-ijs, smaakt veel beter!

Garnalencocktail
Eigenlijk is deze zo vies, dat hij weer lekker is. Meestal komt het neer op garnalen gemengd met whiskey-cocktailsaus uit een potje. In een glaasje gepleurd en nog versierd met een blaadje van een ondefinieerbare plant. Terwijl je dit weg aan het lepelen bent, ben je toch blij dat je geen ragout hoeft te eten.

Spruitjes
Sowieso al niet het favoriete gerecht van de meeste mensen, maar ik ben dol op spruitjes. Behalve bij het kerstdiner, want door tijdgebrek, haast en stress krijgen de spruitjes niet de aandacht die ze verdienen. Te lang gekookte hoopjes snot zijn het resultaat.

Spoom
Natuurlijk sowieso totaal overrated. Spoom is gewoon ijs met prosecco. Staat heel chique en culinair, maar een drankje is helemaal geen gerecht. Doe ons maar gewoon een extra glas (of fles) wijn!

Tulband
Op zich hebben we natuurlijk helemaal niks tegen een groot stuk cake. Dit geldt in principe ook voor de tulband, alleen hebben sommigen de neiging om hem compleet te verpesten. Aan de buitenkant ziet hij er lekker uit die tulband. Maar als je een hap neemt, blijft er ineens zo’n vies stukje sukade tussen je tanden plakken. Laat die tulband dan maar gewoon zitten.

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Oud en Nieuw: blije polonaise of totale malaise?

Elk jaar slaat de keuzestress weer toe en worden we spontaan grijs van het idee van 31 december