De Tragedie die Trump op Twitter heet

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2018-06-25 11:56:28 25 june 2018   |   Geschreven door:

De Tragedie die Trump op Twitter heet

Sommige mensen kunnen beter van social media afblijven

Soms gaan dingen dingen gewoon niet samen. Verkeerde combinaties, foute keuzes of gewoon iets wat niet werkt. Denk bijvoorbeeld aan colourblocking (nooit in geweest) of toen New Kids aankondigde een tweede film te maken (werd niemand écht beter van). Het werkt gewoon niet. Iets wat ook niet werkt: Trump op Twitter. 

Begrijp me niet verkeerd, ik snap heel goed dat de president van Amerika op Twitter moet zitten. Logisch! Maar de manier waarop dit sociale medium wordt ingezet, is dan natuurlijk vrij belangrijk. En hoe Donald Trump zijn Twitter gebruikt, doet me een beetje denken aan een puberale jongen die zijn zin niet krijgt en ik ga hierbij netjes beargumenteren waarom dat zo is.

Beschuldigingen vliegen in de rondte

Je hoeft maar een kleine blik op het Twitter-account van Trump te werpen om te zien dat er enorm veel beschuldigingen in de rondte vliegen. Vooral democraten zijn regelmatig de pineut, met bijvoorbeeld verwijten over dat zij het probleem zijn in de vluchtelingencrisis en speculaties over wat er gebeurd zou zijn als de Democraten de verkiezingen hadden gewonnen. Ook de ‘Fake News Media’ hebben het zwaar te verduren. Ze hebben het volgens de president vaak fout als het gaat over politieke bijeenkomsten of ze krijgen de wind van voren als hij daar gewoon zin in heeft. Vaak zijn deze beschuldigingen ook niet onderbouwd, wat zijn geloofwaardigheid niet heel erg ten goede komt.

Random statements

Naast dit beschuldigende vingertje naar velen, worden er ook vaak random statements gemaakt. #changethelaw is een absolute favoriet, maar ook Not good komt regelmatig terug. Zonder onderbouwde plannen, heeft niemand hier echt iets aan. Het is natuurlijk heel fijn dat een Amerikaanse president een duidelijke mening heeft maar het zou fantastisch zijn als hij deze ook nog om kan zetten in iets waar Amerika echt iets aan heeft. Natúúrlijk geloven we direct dat hij achter de schermen zichzelf enorm inzet voor de voortvarende toekomst van de USA maar hoe prettig zou het zijn als we dit terug zien op het Twitter-account van de beste man? Vooral deze losstaande Tweet over eerlijke handel, zonder enige context, is een pareltje.

Dan nog iets waar veel mensen zich aan stoorden: het feit dat hij sommige gebruikers blokkeerde op Twitter. Tegenstanders, mensen die met een kritische ondertoon reageren, mensen die hem dwarszitten… Allemaal liepen ze het risico geblokkeerd te worden door Trump. Op 23 mei heeft de federale rechter verklaard dat Trump niemand meer mag blokkeren. Een goede zaak denk ik zo, in de trant van open overheid en vrijheid van meningsuiting enzo. Doordat Trump zijn persoonlijke account gebruikt als presidentieel account, wordt alles wat hij tweet en de discussies die ontstaan onderdeel van het publieke forum. Hieraan mag iedereen mee doen. Echter, Trump zou Trump niet zijn als hij vindt dat hij gelijk heeft en daarom gaat hij nog in hoger beroep. Yes.

Verheerlijking

Tot slot is er dan nog de verheerlijking van zijn eigen partij en van zichzelf. Van een beetje narcisme is nog nooit iemand doodgegaan maar kom óp zeg… De ongelofelijke tweedeling die Trump creëert met de toon op zijn Twitter-account, is toch het laatste wat een president zou willen?  Zo noemt hij zijn aanhangers de ‘slimste, sterkste, hardst-werkende en loyaalste mensen in de geschiedenis van het land’ en geeft hij zichzelf ongevraagd schouderklopjes. President van de Verenigde Staten of niet, ik word hier niet vrolijk van.

Al met al krijg ik dus gewoon een enorm nare vibe van het Twitter-account van de president. Ik had verwacht dat hij zijn toon wel iets zou matigen toen hij gekozen werd. Een president hoort er voor iedereen te zijn, toch? Waar is Trump dan mee bezig? Met het bijhouden van zijn Twitter-account, most likely

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

De opkomst van festivalcultuur en waar het allemaal begon

Je komt bijna niet meer om de megafestivals heen