Dit zijn de leukste splinterpartijen van Nederland

  Leesduur 5 min   |   1 reactie

  2017-02-11 16:47:52 11 februari 2017   |   Geschreven door:

Dit zijn de leukste splinterpartijen van Nederland

Voor als je stemvrees hebt en het allemaal niet meer weet

Er doen dit jaar een recordaantal partijen mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. We vinden het daarom helemaal niet raar als je niet precies weet wat je moet stemmen. Gelukkig is dat niet erg, want 2017 is het jaar dat je als stemgerechtigde helemaal los mag gaan. Check dit FF zet de leukste splinterpartijen voor jou op een rijtje!

6: Partij voor de Toekomst (PvdT) De Partij voor de Toekomst is een hilarische partij. De beweging kijkt met een open blik naar de toekomst en wil niets liever dan vooruit. Maar dan moeten we wel allemaal dingen uit het verleden terughalen zoals het ziekenfonds, genationaliseerde spoorwegen en busmaatschappijen en studiefinanciering. Want zonder die dingen uit het verleden, kunnen we niet naar de toekomst. De PvdT is by far de meest conservatieve progressieve partij, of net andersom. De keus is aan jou, dat is het mooie.

5: STERK
STERK is een nieuwe splinterbeweging die zich inzet tegen, en dit is echt waar, splinterbewegingen. We kijken op de redactie reikhalzend uit naar het moment STERK hamburgers gaat inzetten om obesitas te bestrijden, klimaatverandering zal tegengaan door kolen te verbranden en ongelijkheid aan gaat pakken door de belasting voor hoge inkomens te schrappen. In de aanloop naar de verkiezingen kun je hier lezen hoe ze splinterbewegingen willen afschaffen met een splinterbeweging.

4: JEZUS LEEFT!
Als je wilt opvallen in deze hectische tijd vol social media en beeldconsumentisme, dan moet je gewoon ALLES MET HOOFDLETTERS SCHRIJVEN EN EINDIG JE MET MINSTENS ÉÉN UITROEPTEKEN! Dat hebben de mensen bij JEZUS LEEFT! goed begrepen. We verheugen ons daarom ook op de debatten, mocht JEZUS LEEFT! in de kamer gekozen worden. Waar JEZUS LEEFT! naar streeft moge duidelijk zijn, al is het verfrissend om te lezen dat Jezus zelf blijkbaar uit de EU wil.

3: Club van de Niet Kiezers (NKP) / Partij voor Niet-Stemmers
Een gedeelde 3e plaats voor de Club van de Niet-Kiezers en de Partij voor Niet-Stemmers. Ja, je leest het goed, een gedeelde plaats, want dit zijn twee heel verschillende partijen met identieke verkiezingsprogramma’s. We gaan je hiermee niet vervelen, maar mocht je toch geïnteresseerd zijn kun je de programma’s hier en hier lezen. We begrijpen best dat we het je erg lastig maken, want ook wij kunnen nog steeds niet kiezen tussen de Club van de Niet Kiezers en de Partij voor Niet-Stemmers.

2: SOPN/Basispartij
Deze partij wil ons de ogen openen en ons laten zien dat onze samenleving ziek en verrot is. De SOPN/Basispartij wil onze samenleving weer heel maken en ze kunnen dat alleen doen door middel van onze stem. Waarom onze samenleving precies ziek en verrot is wordt in de filmpjes en fotoreportages niet uitgelegd en wat de SOPN/Basispartij daar precies aan gaat doen is ook niet duidelijk. Wat we wel weten is dat de oprichter van SOPN/Basispartij een soort nieuwssite heeft waarop het einde der tijden en de komst van de aliens vaak wordt voorspeld.

1: HHH-Partij (Hamers Herstelt Holland-Partij)
Niet lachen, deze partij bestaat gewoon. Meer dan dit kunnen we je helaas niet vertellen, want deze beweging heeft niet eens een facebookpagina, laat staan een website. Het enige dat we na uren research tegenkwamen was een Kamer van Koophandelinschrijving van iemand die in een flat woont in Vlaardingen. We gaan ervan uit dat deze persoon meneer of mevrouw Hamers heet en dat diegene Holland wil herstellen. Daarom adviseren we bij Check dit FF dat, als je écht niet meer weet of wie je moet stemmen, je dan maar op de HHH-partij stemt. Nu maar hopen dat het geen pardonpopulist is.

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Met dit menu ga je je kater te lijf

Drink Fristi of eet een grapefruit