Vijf tips voor een duurzamer leven

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-05-07 19:55:50 7 mei 2017   |   Geschreven door:

Vijf tips voor een duurzamer leven

Want de aarde kan wel een beetje extra liefde gebruiken...

We hoeven niet allemaal GroenLinksaanhangers te zijn, maar dat we wat liever moeten worden voor de aarde mag ondertussen wel duidelijk zijn. Steeds vaker verschijnen berichten op het nieuws die aangeven dat de aftakeling van de aarde sneller gaat dan verwacht en we ook hier in Europa al snel de gevolgen zullen gaan merken. Het is daarom hoog tijd om een steentje bij te dragen, en geloof ons als we zeggen dat dat echt makkelijker is dan je denkt. Hoe dan? Check deze vijf tips FF.

1. Vervang je plastic tassen
We beginnen met een puntje waarvoor we ons in Europa aardig mogen gaan schamen: het overdadige gebruik van plastic tassen. In vele landen, zoals Bangladesh, Rwanda en Mauritanië, is dit namelijk al jaren verboden. En zeg nou zelf, deze canvastas ziet er toch véle malen leuker uit dan een plastic Albert Heijntas. (Ook zo’n tas? Mail: tessa.stevens@checkditff.nl)

We willen nog wel even aandacht schenken aan wat positief nieuws. Laatst lazen we namelijk dit bericht over een worm die plastic zou eten. Bizar, maar een mogelijke lifesaver?

2. Eet minder vlees
Hoewel je deze zin tegenwoordig bijna dagelijks voorbij ziet komen, wordt hij er zeker niet minder belangrijk op. En zeg nou zelf. Als je na het lezen van dit, dit, dit en dit artikel nog steeds iedere dag vlees eet... Tja, laat ons het dan in ieder geval nog één keer zeggen: de wereld gaat eraan kapot. Natuurlijk mag je (héél soms nog) blijven genieten van een stukje vlees, maar probeer je inname in ieder geval enigszins terug te dringen. Goed voor jou, voor de aarde en voor je (klein)kinderen (haalt dat laatste je wel over de streep…?).

3. Draag bewust(e) kleding
Anno 2017 komen steeds meer onthutsende feiten naar boven: zo wordt voor het maken van een enkele spijkerbroek, maar liefst zevenduizend liter water gebruikt!! Voor één spijkerbroek!! Ga nu maar eens na hoeveel liter water er in je kast ligt… Gelukkig zijn er vandaag de dag steeds meer kledingmerken die inspelen op het maken van bewuste kleding van bijvoorbeeld gerecycled of ecologisch afbreekbaar materiaal.

4. Haal je stekkers uit het stopcontact
Nee, rustig aan, je hoeft niet meteen iedere nacht je vriezer te laten ontdooien. Maar wist je al dat je telefoonoplader nog gewoon vrolijk stroom verbruikt als jij je telefoon er allang hebt afgehaald? Moet je eens nagaan hoeveel extra stroom je verbruikt als je iedere dag je laptop- en telefoonlader vrolijk in het stopcontact laat zitten…

5. Koop eindelijk eens die Dopper
Wat opvalt in Nederland, is dat nog hele hordes mensen iedere dag opnieuw een plastic flesje water kopen bij de supermarkt, terwijl een keer investeren in een Dopper of een koffiekan je zoveel geld scheelt en het ook nog eens zoveel beter is voor het milieu! Wat daarnaast veel mensen niet weten, is dat je die koffiekan ook gewoon kunt afgeven bij de Starbucks of iedere andere koffietent, waarna de barista hier een lekker kopje koffie voor je inschenkt. Zoveel lekkerder om uit je eigen kan te drinken en zóveel beter voor het milieu.

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Dit zijn je grootste dagelijkse ergernissen

Een beetje zeuren mag af en toe best