Zó kan je socializen in een nieuwe stad

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2017-11-15 08:35:50 15 november 2017   |   Geschreven door:

Zó kan je socializen in een nieuwe stad

Met deze tips ben je niet meer lonely in een nieuwe stad!

Er zijn veel momenten in je leven waardoor je opeens ‘opnieuw moet beginnen’. Je krijgt bijvoorbeeld een nieuwe baan, je gaat een nieuwe studie volgen of een paar maanden naar het buitenland, waardoor je naar een nieuwe plek verhuist. Dit is natuurlijk allemaal ontzettend tof, maar op sommige momenten kan het ook best eenzaam zijn, omdat je nog (bijna) niemand kent. Gelukkig is hier iets aan te doen!

1. Ga logeren
Soms ben je al aan het werk in een nieuwe stad, maar heb je nog geen huis gevonden. Wees dan niet bang om bij mensen te logeren. Dit kan bij collega’s of studiegenootjes. Maar ook via de website Couchsurfing. Hier kan je bij een stadgenoot op de bank slapen en wedden dat je binnen een week nieuwe vrienden hebt.

2. Ga vrijwilligerswerk doen
Als je werk en privé meer gescheiden wil houden, ga dan vrijwilligerswerk doen. Denk bijvoorbeeld aan een regionaal festival. Hier kom je in contact met veel gelijkgestemden en kan je ook nog eens gratis naar een film of concert. Win-Winsituatie!

3. Party hard
Het is een open deur, maar ga naar feestjes of naar de kroeg. Zelfs als je helemaal niemand kent. Dit is ontzettend eng, maar alles draait om je attitude! Maak bijvoorbeeld een praatje bij iemand aan de bar. En durf je niet alleen? Neem je Tinderdate mee.

4. Wandel met een hond
Durf je zelf niet op iemand af te stappen? Ga dan een hond uitlaten! Volgens een Brits onderzoek vindt 46% van de ondervraagde dit de eenvoudigste manier om mensen aan te spreken. Een hond is namelijk een makkelijke ijsbreker. En dierenliefhebbers komen vaak heel sympathiek over. En dat wil je hebben.

5. Zeg JA!!
Door met een zak chips op de bank te zitten kom je natuurlijk nergens. Zeg dus ja tegen zoveel mogelijk voorstellen. Sluit je aan bij een sportclubje, ga naar een vreemde Franstalige film of sluit je aan bij een leesclub. Hoe meer je op pad gaat, hoe meer nieuwe mensen je ontmoet. En dus ook snel een maatje vindt.

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Waarom de Amerikaanse wapenwet nooit zal veranderen

De gekke Yankees zijn verknocht aan hun wapentuig. Wij zochten uit waarom.