Zo blijf je up-to-date op Social Media zonder er een dagtaak aan te hebben

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2018-01-24 15:25:17 24 january 2018   |   Geschreven door:

Zo blijf je up-to-date op Social Media zonder er een dagtaak aan te hebben

Focus, focus, focus!

Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter. We hebben het er maar druk mee. Elke dag spenderen we een hele hoop tijd aan het lezen van status-updates, het bekijken van (domme) filmpjes en het delen van foto’s van hippe gerechten. Leuk, maar erg tijdrovend. Wij zochten voor je uit hoe je up-to-date blijft zonder dat Social Media een dagtaak is en je voldoende tijd overhoudt om die scriptie wél gewoon binnen de deadline af te ronden.

Kies je momenten
Benader je Social Media gedrag zakelijker. Kies drie vaste momenten op de dag om je channels bij te werken. Telkens maximaal 10 minuten. Geloof me, het is voldoende en je mist niets. Door jezelf te dwingen binnen die minuten te blijven, weet je tenminste zeker dat je niet meer dan een half uur per dag aan kattenfilmpjes of de ‘originele’ reis naar Thailand van je oude buddy Peter uit 2VWO besteedt.

Installeer ‘Hey Focus!’
De naam zegt het al. Focus! Aangezien jij zelf ook wel weet dat ondanks je goede voornemens het vlees zwak is, bestaan er programma’s die je dwingen om je te focussen. Met Hey Focus blokkeer je afleidende programma’s en Social Media kanalen. Je kunt zelfs instellen na hoeveel tijd het programma automatisch je kanalen blokkeert. Gelukkig krijg je een minuut van te voren wel even een melding, dus je hebt nog de tijd om je ongetwijfeld mega interessante Insta-story te uploaden.

Ruim je vriendenlijst op
Het lijkt een open deur, maar het werkt echt. Minder ‘vrienden’ betekent namelijk ook minder te zien. Hoe erg vind je het nou daadwerkelijk dat je nu niet meer meekrijgt dat Petra die je nog kent van jullie groepswerk tijdens het introductievak Communicatie inmiddels is afgestudeerd?

Blokkeer notificaties
Niemand die het kan ontkennen. Zodra je telefoon oplicht en je het blauwe dan wel groene logo van Facebook en Whatsapp ziet, ben je afgeleid. Maar jij bent sterk. Je kijkt niet, want je was ten slotte met iets anders bezig. Toch knaagt er iets. Binnen vijf minuten overwint de gedachte dat je misschien toch iets belangrijks hebt gemist. Even snel kijken kan toch geen kwaad? Jawel! Onderzoek toont aan dat het 7 tot 15 minuten duurt voordat je je concentratie weer gevonden hebt! Toch zonde, want het bleek dat je geen wereldschokkend nieuws had gemist maar een vriend die je tagt onder een jolig artikel van De Speld.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Mathilde, Veerle en Laura werken in een kattencafé: “Praten over katten is een groot deel van ons werk”

Ja, je moet ook de kattenbakken verschonen.