Zes redenen om naar de Gay Pride in Tel Aviv te gaan

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-08-04 09:55:49 4 august 2017   |   Geschreven door:

Zes redenen om naar de Gay Pride in Tel Aviv te gaan

Een must voor op je bucket list!

"I'm your beauty, you're my beast, welcome to the Middle East!" Zo luidde vorig jaar het opzwepende thema-lied van de Tel Aviv Gay Pride Parade. Zo'n uitnodiging kan je moeilijk afslaan. Tel Aviv is dé sexy, bruisende LGBT-vriendelijke oase in het verder minder tolerante Midden-Oosten, en dat wordt elke zomer in juni gevierd tijdens de Gay Pride. Dit jaar trok de extravagante parade zo'n 200.000 bezoekers aan van over de hele wereld en ik was erbij! Een dikke aanrader, en wel om deze zes redenen:

1. Schaars geklede prachtige mensen!
Ingeoliede, gebronsde kerels in fluoriserende ballenknijpers, in veren gehulde fabulous drag queens en lekkere chicks in glitterende stringbikini's. Ze lijken niet allemaal op Gal Gadot en Bar Refaeli, maar dat mag de pret niet drukken, toch?

2. Geen regen, lekker puh!
Je plu kan je dus thuis laten. Sterker nog, op deze broeierige zomerdag staan ieder jaar mensen op hun balkons met waterpistolen en tuinslangen om de menigte te verkoelen, en dat is meer dan welkom, want man man wat een hitte!

3. Strand!
Het laatste stuk van de parade loopt over de boulevard langs het strand, en wie meeloopt tot het eind wordt beloond met een enorm feest aan het water, met optredens van locale en internationale artiesten.

4. Number One Gayest City!
In 2012 werd Tel Aviv gekroond tot Number One Gayest City, door middel van een wereldwijde enquete (gehouden door GayCities.com en American Airlines) met een denderende 43% van de stemmen. Daar mag wel een shotje Arak (of twaalf) op gedronken worden. Le'chaim! (Hebreeuws voor 'proost', betekent 'op het leven!')

5. Zwierige buikdanseressen
De Tel Aviv Gay Pride heeft een Mediterraans tintje, compleet met voor onze Hollandse oortjes heerlijk exotisch klinkende muziek, en kleurrijke wagens met zwierige buikdanseressen.

6. Een perfecte kans om een paar dagen te blijven en de stad te verkennen
Tel Aviv is niet alleen een van dé gay hot spots ter wereld, maar ook een heerlijke stad met alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie: zon, zee, strand, cultuur, fantastisch eten (een paradijs op aarde voor vegans!), en een nachtleven waar je u tegen zegt. Israelis zijn opgewekte, warme mensen met een grote mond en een nog groter hart, die elke gelegenheid zullen aangrijpen voor een babbeltje over hun trip naar Amsterdam 25 jaar geleden, hun eerste vakantieliefde die geheid uit Nederland kwam, en de legendarische "Johhan Kroif".

I don't want to rain on your parade, maar de weersverwachting voor de Gay Pride dit weekend in Amsterdam is twijfelachtig. Alleen al daarom zou ik zeggen, boek volgend jaar lekker een retourtje Tel Aviv. See you there!

Tekst en beeld: Netta Jacobson

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Dit zijn de vijf leukste strandtenten van Nederland

Van Wijk aan Zee tot 's Gravenzande