Wat te doen met de zeeën van vrije tijd in je zomervakantie

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-07-26 08:33:53 26 juli 2017   |   Geschreven door:

Wat te doen met de zeeën van vrije tijd in je zomervakantie

Zoveel vrije tijd? Dat zijn we niet eens meer gewend, joh!

Vrije tijd, wat is dat ook al weer? Dat je zelf kiest wat je gaat doen? Bijzonder! Zo bijzonder dat we soms even niet weten wat we met een zee aan vrije tijd moeten, ook wel onze zomervakantie genoemd. Mocht je dit jaar niet met je billen aan het strand liggen ergens, dan hebben wij wel wat tips waarmee je al die vrije uurtjes toch nog enigszins zinvol en vooral leuk in kunt vullen. 

Lezen

Daar waar je doordeweeks te moe bent om een boek te lezen, kun je nu met een gerust hart en een must-reader in het zonnetje ploffen. Dus werk de leeslijst van de middelbare school nu eindelijk eens af en pak een Mullisch, Grunberg of Giphart zodat je intellectueel verantwoord kunt zonnen.

Voor de vrouwen onder ons: je kledingkast uitmesten

Je kledingkast kan hoogstwaarschijnlijk ook wel een opruimbeurt gebruiken. Sorteer op kleur, doneer aan een goed doel of breng je vintage stukken naar een tweedehands winkel zodat je er nog een zakcentje aan kunt verdienen. Bijkomend voordeel is dat je na deze opruimbeurt precies weet welke kledingstukken je nog mag scoren van jezelf tijdens de sale.

Voor de mannen onder ons: je auto een poetsbeurt geven

Lekker cliché, maar het lijkt toch een mannenklus te zijn: de auto poetsen. Eerst met een hoop sop aan de gang waarna je 'm helemaal in de wax kunt gaan zetten. Met het zonnetje op je bol geen erge bezigheid, toch? Juist daarom is je zomervakantie hier uitermate geschikt voor. Dus, waar wacht je op? Maak die auto weer cruise-waardig en shine je medeweggebruikers tegemoet!

Een taal leren

Nog voor je op vakantie gaat, nog even de basics erin stampen zodat je op vakantie de standaard toeristen net voor bent en je de locals kunt imponeren met je nieuwe skill. Zo bestel je in vloeiend Italiaans een hippe cocktail! Ho un cosmopolita per favore?

Cursus cocktails shaken

Oké, je hebt weliswaar de taal van je vakantieland geleerd, maar je wil waarschijnlijk toch meer cocktails drinken dan je portemonnee toestaat. Daar is het tenslotte zomer voor. Dus wat doe je dan? Juist, zelf cocktails leren maken. Vooral leuk om als date te gaan doen samen!

Een (bullet)journal bijhouden

Leuk om later in terug te lezen, een dagboek, maar dan nu de moderne variant: een journal. Het schijnt behoorlijk 'mindful' te werken, dus extra relaxt tijdens de zomervakantie! En als je eenmaal de opzet gemaakt hebt, is het na de vakantie slechts een kwestie van bijhouden.

Meubels upgraden

Ga langs de kringloop of zoek een toffe rommelmarkt op voor oude meubels die je zelf met een likje verf helemaal leuk maakt. Want zeg nu zelf, na een dag op je werk ga jij echt niet met die kwast aan de haal. Perfect om tijdens je zomervakantie in het zonnetje te doen dus!

Fotografeer

Vaak heeft je eigen woonplaats al een hele hoop te bieden. Of je nu in Amsterdam of Lutjebroek woont, mooie plaatjes kunnen overal geschoten worden. Neem je camera er mee op uit en bekijk je omgeving eens op een andere manier.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Waarom je ieder jaar een weekend naar een Frans gehucht zou moeten

En geloof ons, Frankrijk heeft genoeg gehuchten