Dit wordt het nieuws in 2018

  Leesduur 4 min   |   Plaats reactie

  2017-12-30 09:00:38 30 december 2017   |   Geschreven door:

Dit wordt het nieuws in 2018

Wij nemen alvast een voorschot op de grootste nieuwsfeitjes van het komende jaar!

In 2017 hebben we lekker kunnen wennen aan de hilarische missers van Trump. De Tweede Kamerverkiezingen en kabinetsformatie zijn achter de rug. We kunnen ons het komende jaar dus weer fijn bezig houden met écht nieuws. In dit overzicht kun je zien wat ons allemaal te wachten staat in 2018!

Januari
Januari 2018 wordt de warmste sinds het begin van de metingen. In het één na laatste weekend geeft het kwik 18 graden Celsius aan. Scheveningen, Zandvoort en Bloemendaal stromen vol met dagjesmensen die genieten van de uitzonderlijk warme winterzon.

Februari
In februari zet de winterkou plotseling in. Een lange periode van extreme koude maakt een elfstedentocht eindelijk weer mogelijk. Vlak na de tocht der tochten trekt een enorme sneeuwstorm over ons land en maakt de dorpen in het noorden van het land compleet onbereikbaar. Het gehucht Zomerdijk wordt opgeheven, nadat alle inwoners zijn doodgevroren.

Maart
De gemeenteraadsverkiezingen domineren het nieuws. Sylvana Simons stevent in Amsterdam en Rotterdam af op een enorme verkiezingsoverwinning met haar partij BIJ1. Helaas vergeet ze na een bijeenkomst in de Ahoyhal dat haar zendermicrofoon nog aanstaat. De hele zaal, inclusief aanwezige reporters, hoort haar zeggen: “Wat is die Aboutaleb toch een kankermarokkaan”. Simons’ partij komt de klap niet te boven en Sylvana emigreert eind maart naar IJsland.

April
EO presentator Andries Knevel wordt onder verdachte omstandigheden dood gevonden in de darkroom van Club Church. Vermoedelijke doodsoorzaak is een combinatie van wurgseks en interne bloedingen. In zijn rectum wordt een Jezusbeeldje gevonden. Andries Knevel bereikt de leeftijd van 66 jaar.

Mei
Na een hoop gesteggel en intern beraad, wordt in mei eindelijk de nieuwe burgemeester van Amsterdam benoemd. Nadat Matthijs van Nieuwkerk lid van de SP is geworden, stond niets deze beslissing meer in de weg. Van Nieuwkerk blijft burgemeester tot, in ieder geval, 2024.

Juni
Het wereldkampioenschap voetbal begint in Rusland. Grote verrassing is de enorme slachtpartij in de finale. De Belgische rode duivels laten favoriet Rusland alle hoeken van het stadion zien en winnen met 8-0 de felbegeerde wereldbeker.

Juli
Na een tegenvallende lente wordt het in juli zinderend heet. In het Limburgse Arcen wordt de magische temperatuurgrens van 40 graden Celsius doorbroken, wanneer de KNMI-thermometer 40,3 aangeeft.

Augustus
Arie Boomsma wordt gearresteerd in verband met de dood van Andries Knevel. In een vijf uur durende televisiespecial doet hij zijn verhaal. Arie wordt veroordeeld voor dood door schuld en verdwijnt voor een jaar achter de tralies.

September
Op de derde dinsdag in september wordt de rijksbegroting gepresenteerd. Het gaat ongekend goed met de Nederlandse economie en het duizendje van Rutte wordt eindelijk uitgedeeld. Iedere werkende Nederlander krijgt een belastingvoordeel van € 999,--. Een aantal uitkeringsgerechtigden gaat in hongerstaking. Na het overlijden van één van hen, besluit de regering Rutte III dat iederéén het belastingvoordeeltje krijgt.

Oktober
Theresa May treedt af en onder leiding van Jeremy Corbyn komt er een nieuw Brexitreferendum. 75% van de Britten en Noord-Ieren stemmen voor remain. Daarmee komt er definief een einde aan de Brexitonderhandelingen en blijft het Verenigd Koninkrijk in de EU.

November
Groningen wordt getroffen door een verwoestende aardbeving. Noodhulp komt maar langzaam op gang en de provincie roept daarom eenzijdig de onafhankelijkheid uit. Na een korte militaire interventie wordt de orde al snel hersteld. De commissaris van de koning, René Paas, wordt gevangengezet wegens hoogverraad.

December
De Nobelprijs voor de Vrede wordt in Oslo uitgereikt aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. In razend tempo heeft hij zijn communistische heilsstaat omgetoverd tot een kapitalistisch en economisch wereldwonder. Noord-Korea heeft eind 2018 de beste gezondheidszorg, opleidingsmogelijkheden en het snelst stijgende BBP ter wereld.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Zeiken op Zondag: Doodgewerkt

Het wordt steeds vaker als een prestatie gezien als je 80 uur per week werkt en daar moeten we snel mee stoppen.