Waarom Roskilde op je festival bucketlist hoort

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-07-05 07:00:10 5 juli 2017   |   Geschreven door:

Waarom Roskilde op je festival bucketlist hoort

Het ultieme muziek en cultuur festival van Europa

Een muziekfestival is altijd een goed idee. In de zomer zijn er genoeg te vinden in Nederland, maar ga nu eens niet naar Pinkpop of Lowlands. Bezoek in plaats daarvan Roskilde Festival in Denemarken! Hier geen Justin Bieber, maar namen zoals Foo Fighters, Ice Cube, Rag ‘N’Bone Man en The Weeknd. Ga kamperen, leer mensen van over de hele wereld kennen en geniet van ‘the Orange feeling’!

Waarom juist Roskilde? Daarom! Door deze punten ben jij ook overtuigd.

Muziek
De variatie aan artiesten die er optreden is geweldig: van de meest bekende headliners tot de wat onbekendere en ‘up and coming’ namen. Om maar eens een paar bekende namen te noemen: Foo Fighters, Rag ‘N’ Bone Man, Lorde, NAS, The XX waren dit jaar allemaal te bewonderen op de diverse podia.

Mensen leren kennen
Het festival zelf duurt acht dagen, waarvan de laatste vier echt draaien om de artiesten en muziek op de zes podia. Tijdens de eerste vier dagen staat het vormen van ‘communities’ centraal waarin mensen samen dingen doen en maken en lekker rondhangen op de camping. Er spelen enkele bands op East en Rising City waarvan de ‘inwoners’ die dagen van kunnen genieten. Een vorm van samenhorigheid ontstaat op Roskilde.

Kunst
Wetenschap. Cultuur. Plezier. Er is naast muziek veel meer te beleven op Roskilde. Naast de diverse projecten van kunstenaars in de Art Zone, kun je kijken naar halsbrekende stunts van skaters op Street City. Rising City is de plek voor de toekomst: het milieu, up and coming artiesten en projecten, maar ook vraagstukken en lezingen met betrekking tot gelijkheid vind je hier. Elk jaar is er ook een thema, dit jaar was dat: Culturele Gelijkheid. Nieuw dit jaar was KlubRå; club voor progressieve kunst en muziek.Neem ook zeker je zwemspullen mee voor een frisse duik in het meer. Mocht je de drang voelen om te gaan vissen? Dat kan ook, maar wel in een ander meer.

The Orange feeling
Deze term hoor je overal voorbij komen op Roskilde. Het verwijst naar het grootste podium en het staat voor de sfeer, het gevoel dat de bezoekers ervaren als ze daar in de menigte staan: blij zijn en elkaar helpen.

Nog meer muziek
Zes verschillende podia waardoor je op elk moment kunt genieten van muziek. Orange en Arena zijn de grootste en hier treden de grotere namen dan ook op. Loop zeker langs de kleinere podia zoals Apollo, Avalon en Pavilion en luister naar de minder bekendere namen, want het is altijd leuk om (op een feestje) te zeggen: “ Die heb ik ooit nog gezien op Roskilde voordat ze bekend waren.”

Food
Overdaad schaadt, maar dit geldt niet voor de eetkraampjes op Roskilde. Er is voor ieder wat wils: Deense tapas, pizza, sprinkhanenpesto, hamburgers…you name it. Natuurlijk is er ook drank, erg veel drank. Naast bier van brouwerij Tuborg was er dit jaar ook bier te vinden dat naar, zo heb ik gehoord, ‘smoked sausage’ smaakte. Toch maar een zomerse elderflower cocktail gedronken.

Deel uitmaken van een enorme tijdelijke stad
Roskilde Festival is gedurende het acht dagen durende festival met meer dan 130.000 bezoekers en 30.000 medewerkers qua grootte de vierde stad in Denemarken.

Bijdragen aan het goede doel en de toekomst van de wereld
Roskilde Festival is een non-profit festival. Alles winst wordt na het festival aan goede doelen gedoneerd. Verder is het festival voor 90% organisch. Duurzaamheid staat voorop.

Noteer in je agenda: 30 juni tot en met 7 juli 2018. Have fun and enjoy the Orange Feeling!

© Annika Hoogeveen

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Geen Amsterdam, maar Deventer

Want er is zoveel meer dan de ‘echt’ grote steden