Waarom november de beste Netflix maand is

  Leesduur 4 min   |   Plaats reactie

  2017-11-02 22:43:09 2 november 2017   |   Geschreven door:

Waarom november de beste Netflix maand is

Dit is de maand dat we allemaal op de bank zitten.

De dagen worden sneller donkerder en de temperatuur daalt steeds lager. Door de koude omstandigheden buiten trekken wij ons naar de comfort van een warm huis én een avond vol Netflix. De streamingdienst heeft het afgelopen jaar een speciaal plekje in mijn hart gecreëerd. Briljante series als Narcos en House of Cards zijn zo verslavend dat je bijna vergeet dat het al midden in de nacht is. Deze maand zal de kans op slaapgebrek nog groter worden. Netflix plaatst deze maand namelijk weer enkele pareltjes.

Terug naar de Upside – Down…
Neem het nieuwe seizoen van Stranger Things wat eind oktober verscheen. De serie gooide hoge ogen bij het publiek en wist dat al lange tijd vast te houden. De teaser die werd vertoond tijdens de Superbowl half break zorgde voor spanning en sensatie bij de fans.

Liefde en paniek
Maar daar laat Netflix het niet bij. In november gaan ze nog nét een stapje verder. Veel series worden uitgebreid met een extra seizoen, denk aan een tweede seizoen van het brute Designated Survivor en elke week een zinderende aflevering van Riverdale. Riverdale, met zijn Archie en Veronica, Betty en Jughead is de perfecte combinatie van spanning, romantiek en een grote hoeveelheid wauw-momenten. De serie slaagt erin om mij elke week reikhalzend te laten uitkijken naar de volgende aflevering.

Kloppende harten en tissues
Naast de series worden er ook een paar pareltjes van films online gezet. Denk aan de film de Pursuit of Happiness die begin november zijn intrede maakt. De film staat garant voor een avond op de bank met een grote bak ijs en zakdoekjes. Will Smith, de man waarvoor iedere vrouw wel een klein zwak heeft, speelt een wanhopige alleenstaande vader op zoek naar geluk. Alles zit hem tegen, maar de manier waarop hij met deze tegenslagen omgaat zorgt ervoor dat deze film vele mooie momenten veroorzaakt. The Pursuit of Happiness kreeg niet alleen een MTV Movie Award, maar zelfs een nominatie voor een Golden Globe Award.

Actie en reactie
Naast drama speelt mijn favoriete streamingdienst ook meer in op de actiefilms met het tweede deel van de Divergent serie: Insurgent en 6 Days. Beide films draaien om actie en voornamelijk om het thema overleven. Dat is een leuk contrast voor mij, de kijker, die de avond op de bank doorbrengt met een grote kop thee (of een glas wijn) en geniet van al dit drama en sensatie. Netflix kwam laatst in het nieuws door te melden dat zij de abonnementskosten verhoogt met maximaal twee euro. Deze betaal ik graag. Al is het maar om nog meer van Stranger Things te kunnen genieten…

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Zo ga je de herfst- en winterdip te lijf

Bye, bye sombere gevoelens