Waarom chocolade perfect is om de hele dag te eten

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2017-09-13 10:41:11 13 september 2017   |   Geschreven door:

Waarom chocolade perfect is om de hele dag te eten

Je hoeft nooit meer verdrietig te zijn, chocolade kan altijd!

Wie ooit heeft gezegd of gedacht dat chocola en ‘hartig’ niet bij elkaar passen, zit echt nog in de ontkenningsfase . Als je zin hebt in een smaakexplosie in je mond, is dit jouw moment. We kennen nu allemaal wel de oranje Tony chocoladereep, die met dat zeezout ja, dat is toch hemels?! Wat  je misschien nog niet wist is dat je chocolade ook in de avocado kunt dopen, of andersom natuurlijk, moet je de chocolade wel eerst even smelten.

Als jij die ontkenningsfase allang achter je gelaten hebt, probeer dan ook FF de volgende combinaties. Ook leuk om je gasten mee te ‘choc ’eren!


Chocolade met …

Parmezaanse kaas

Voor deze combinatie moet je wel een kaasliefhebber zijn. Pure chocolade past het best bij Parmezaanse kaas. De smaak is best heftig, toch hebben beide producten een soort bittere smaak en proef je iets van nootjes. Probeer bijvoorbeeld eens dit recept van een choco-kaas tosti voor een geheel nieuwe levenservaring.

… pindakaas

Dit is voor mij een dagelijks toetje tijdens de lunch, de normaalste zaak van de wereld dus. Ik kijk dan ook altijd erg verbaasd wanneer iemand hier verrast op reageert. Stiekem ook heel blij, heb ik weer een klant om mijn pindakaas-met-chocola-is-het-helemaal-praatje aan te verkopen. Meer fans gegarandeerd!

bonen

Er zijn heel veel gerechten die met chocoladesaus geserveerd worden, zoals kip, maar ook bonen. Keertje proberen?  Dit recept is weer eens iets anders dan tomatensaus.

spek

Nee, niet die vrolijk gekleurde suikerklontjes aan een stokje boven het kampvuur. Dit is een meer serieuze zaak als het aankomt op heel zoet gecombineerd met heel hartig. Voor diegenen die spek en ei al een heftige combinatie vinden, is dit zeker een hele uitdaging. Durf jij hem aan? Volg dit recept en je hebt gewoon je eigen limited edition chocoladereep gecreëerd.

alles

Nouja,  niet echt alles. Maar een beetje chocolade in je sauzen blijkt toch echt zo gek nog niet te zijn. Je strooit ook met de paprikapoeder, dus waarom dan niet met je cacaopotje? Aldus de mensen achter de volgende recepten. Een keertje zin in een twist aan je avondeten? Check dan deze recepten FF.

Choc apetit!

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Geen Amsterdam, maar Zwolle

Want er is zoveel meer dan de ‘echt’ grote steden