Waarom je ieder jaar een weekend naar een Frans gehucht zou moeten

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2017-07-27 09:12:30 27 juli 2017   |   Geschreven door:

Waarom je ieder jaar een weekend naar een Frans gehucht zou moeten

En geloof ons, Frankrijk heeft genoeg gehuchten

Een Frans gehucht? Moeten? Hmm, de titel heeft je waarschijnlijk nog niet meteen overgehaald hè. Toch zijn wij van mening dat het opzoeken van de Franse rust een ontzettend goed plan is. Benieuwd? Check dan snel dit lijstje FF:

1. Geen taal buiten de Franse
En dat is positief? Jazeker. Hoe minder je met de omgeving kunt communiceren, des te dichter je tot je medereizigers komt. Probeer je je relatie nieuw leven in te blazen? Heb je je ouders lange tijd niet gezien? Van de Fransen heb je in ieder geval geen last! Alle tijd om je te verdiepen in de Nederlandse verhalen van je metgezellen.

2. Lekker uitwaaien
Voornamelijk als je een Frans gehucht aan zee kiest dus, maar dat had je waarschijnlijk al wel door. Bezoek bijvoorbeeld eens Wissant, op een paar uurtjes rijden van de Nederlandse grens. Het metersbrede strand geeft je volop de ruimte om de wind door de haren te laten wapperen.

3. Even helemaal weg
Inderdaad: geen wifi, geen trendy bars die je aan Amsterdam of Utrecht doen denken en geen andere Nederlander te bekennen. In échte Franse gehuchten ontbreken deze drie ingrediënten, waardoor je niet de halve wereld over hoeft om even echt uit de Nederlandse sferen te geraken.

4. Buiten je comfortzone
Zo’n Frans gehucht waar niemand dezelfde taal spreekt en waar geen WiFi te bekennen is? Raak je nu al in paniek? Des te meer reden om eens per jaar zo’n reisje te maken. Door even niets vertrouwds meer om handen te hebben, ben je verplicht om je over te geven aan de omgeving en buiten je eigen comfortzone te treden. En geloof ons, dat is op z’n tijd best wel eens fijn.

5. Lekker dichtbij
Last but not least en ook al een beetje eerder genoemd: Frankrijk is zo lekker dichtbij. En dat puntje dient zeker niet overgeslagen te worden. Hoewel je misschien denkt ‘hoe verder weg, hoe authentieker/mooier/Franser’ is dat lang niet altijd waar. Ook in het noorden van Frankrijk bevind je je meteen in een geheel andere wereld. En ja, ook hier zijn de stokbroden krokant, is de kaas smaakvol en de wijn stevig.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Feitjes op vrijdag: deze Europese bestemmingen zijn lief voor een kleine portemonnee

Zon, zee en strand hoeft helemaal niet duur te zijn. In deze Feitjes op vrijdag laten we je zien hoe je deze bestemmingen op eigen kracht kunt bereiken.