Deze types kom je zeker tegen wanneer je één nacht op een cruiseschip slaapt

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-07-25 08:12:05 25 juli 2017   |   Geschreven door:

Deze types kom je zeker tegen wanneer je één nacht op een cruiseschip slaapt

Want types lopen daar zeker rond

Wanneer je de gemiddelde twintiger of dertiger vraagt welke personen op een cruiseschip verblijven, hoor je waarschijnlijk iets in de richting van ‘tachtigers’, ‘burgers’ of ‘luie mensen’. Maar is dit wel echt zo? Ik sliep één nacht op de SS in Rotterdam (totaal vergelijkbaar met een tweeweekse cruise) en ondervond wat voor type mensen nu eigenlijk rondlopen op zo’n gigantisch schip.

1. Grappende, grollende burgerman
Om de clichés maar alvast te bevestigen: precies het stereotype man dat je op ieder cruiseschip zou verwachten. De ietwat te zware, grappende en grollende burgerman die met zijn ook wat omvangrijke burgervrouw even bourgondisch komt genieten van al dat gratis (lees: vooraf afbetaalde) eten. Niet per se een negatieve medepassagier hoor, integendeel. Deze burgerman zal altijd een gezellige mop voor je paraat hebben.

2. Red Hat Society
‘Een vrolijke vrouwenbeweging voor ladies, die de 50 gepasseerd zijn en plezier in het leven hebben. Er zijn geen regels, behalve een: NIET ZEUREN!’ Jazeker, ook deze gezellige vijftig plussers (die niet zeuren!!) beleven plezier op een cruiseschip. Goed georganiseerd en allen in roodkleurige kleding inclusief paars hoofddeksel, liepen deze vrouwen in groepjes op het schip. ’s Avonds in de bar waren ze echter nergens te bekennen. Lagen zij al rustig in bed te ronken of beleefden zij elders avonturen? We zullen het nooit weten.

3. Familiefeestjes
Wordt opa tachtig? Yehes, het perfecte excuus om er als familie op uit te trekken naar het cruiseschip. Want zeg nou zelf, hoeveel leuker is het om zo’n mijlpaal op een gigantische boot te vieren, dan in de plaatselijke buurtkroeg? Ook is mijn ervaring dat vrijwel alle ouderen fan zijn van water en boten, dus hiermee doe je die oude lieverd ook nog een groot plezier.

4. Ouders met te drukke kinderen
Misschien dat ik deze types pas ga begrijpen als ik er zelf ook één ben, maar waarom je met twee drukke kinderen op een cruiseschip gaat zitten? Met enkel restaurants, bars en cafés? Het is mij een raadsel waarom je jezelf zo zou kwellen. Breng liever een nachtje door in Center Parcs, waar de kinderen minstens de hele dag zoet zijn in het wildwaterpark.

5. Een net getrouwd koppel
Ja, echt. Niet alleen voor tachtigjaren dus, zo’n cruiseschip. Blijkbaar leven sommige koppels nog wel in de Titanicfantasie en beleven zij hun eerste avond als man en vrouw het liefst op een cruiseschip. Erg romantisch zag het er bovendien niet uit, maar het idee verdient in ieder geval punten. De plaatsvervangende schaamte was helaas iets minder plezierig.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Wat te doen met de zeeën van vrije tijd in je zomervakantie

Zoveel vrije tijd? Dat zijn we niet eens meer gewend, joh!