Topweek: Deze nummers willen we na 2017 niet meer horen

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-12-22 09:00:27 22 december 2017   |   Geschreven door:

Topweek: Deze nummers willen we na 2017 niet meer horen

Want met 'Despacito' zijn we echt helemaal klaar

December is zoals altijd de tijd van het jaar om terug te blikken. Ook op muzikaal gebied is er het nodige voorbij gekomen, maar daar zat ook veel bij dat we in het nieuwe jaar niet meer willen horen! Dit zijn de nummers die we graag in 2017 achterlaten.

Natuurlijk is er 'Despacito', met stip op nummer één. Het nummer is zo ontzettend grijs gedraaid dat uiteindelijk zelfs opa en oma er met hun heupen op stonden te wiegen: doorgedrongen tot alle lagen van de samenleving. Wij weten nog steeds niet wat er nu gezongen wordt, maar weten wel dat we er helemaal klaar mee zijn. Zoals ook in dit geval betekent 'te' niet veel goeds, en als er één nummer is dat 'te' vaak gedraaid is, dan is dat 'Despacito' wel.

Luis Fonsi - Despacito

Ed Sheeran was in 2017 ook ontzettend veel aanwezig en vooral 'Shape Of You' bleef zowel in de hitlijsten als in je hoofd erg lang hangen. Een leuk nummer, catchy beat, maar na vijftien weken op nummer één te hebben gestaan is de lol er wel een beetje van af, toch?

Ed Sheeran - Shape Of You

Nu kunnen we het wel alleen over buitenlandse artiesten hebben, maar de Nederlanders zelf konden er dit jaar ook wat van. Want zeg nu zelf, met dat 'Kind Van De Duivel' van JeBroer zijn we nu toch ook helemaal klaar? Simpelweg een relschopper die zelfs de basisschooljeugd zijn duivelse teksten heeft laten meezingen. Wij laten dit nummer in ieder geval met veel liefde achter in 2017.

JeBroer - Kind Van De Duivel

Dat is helaas niet het enige Nederlandse nummer dat we na, of eigenlijk al in 2017, helemaal zat zijn. 'Habiba' van Boef is er nog zo eentje. Het staat op het album 'Slaaptekort' en een goed voorstel zou zijn dat Boef die slaap in 2018 maar eens gaat inhalen.

Boef - Habiba

Om nog maar te zwijgen over Famke Louise die op de valreep nog even een twijfelachtig hitje scoorde met 'Vroom'. Dat het nummer viral ging, betekent natuurlijk niet dat het ook daadwerkelijk hoogstaande muziek is. Nee, wij laten dit nummer en misschien zelfs wel deze dame in haar geheel graag achter.

Famke Louise - Vroom

Ook al is het nummer pas aan het einde van dit jaar uitgebracht, toch willen we het al graag achterlaten in dit jaar. 'Too Good At Goodbyes' van Sam Smith is simpelweg te dramatisch om het nieuwe jaar mee te beginnen. Die winterdepressie is niet iets om over de jaarwisseling heen te tillen. Nee, 2018 beginnen wij liever met vrolijke deuntjes.

Sam Smith - Too Good At Goodbyes

Tot slot een nummer dat vanuit de clubs uiteindelijk ook de top van de hitlijsten wist te bereiken. Wat ons betreft zou het beter zijn geweest als dit nummer niet het daglicht zou hebben gezien en mooi 'underground' zou zijn gebleven. Helaas. Daar waar clubnummers nog wel eens goed werken in de sportschool, is dit iets waar we helemaal niets mee kunnen. Probeer hier maar eens op te gaan joggen. Dit nare, maar aanstekelijke deuntje heeft ons inmiddels gehersenspoeld en ook hier zijn we daarom helemaal klaar mee!

J. Balvin - Mi Gente

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Deze opmerkingen hoort iedereen met een tattoo

'Ben je niet bang dat je spijt krijgt?'