Klaar met kerstcadeaustress

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-12-16 09:00:13 16 december 2017   |   Geschreven door:

Klaar met kerstcadeaustress

Eerste hulp bij verantwoorde cadeaus

De kerstdagen komen er weer aan. Het wordt de hoogste tijd om een smashing outfit te gaan samenstellen en te bedenken hoe je dit jaar het toetje eens niet gaat verprutsen. Maar dat niet alleen, de grote zoektocht naar originele kerstcadeaus kan ook gaan beginnen. En omdat je waarschijnlijk geen zin hebt om weer sokken te geven (of te krijgen), hebben wij wat cadeaus voor je uitgezocht. En niet zomaar cadeaus. Nee: hele verantwoorde cadeaus. Die zijn niet alleen leuk om te geven, maar ook goed voor je geweten.

Een ei hoort erbij
Met dit koude weer is niks lekkerder dan warm binnen zitten met een kopje thee. Het produceren van theezakjes en verpakkingen is echter helemaal niet duurzaam. Er worden namelijk ontiegelijk veel theezakjes per jaar gebruikt en dat kost natuurlijk heel veel materiaal en afval. Een perfecte oplossing hiervoor is het thee-ei en dat hoeft niet eens zo duur te zijn. Heb je een redelijk budget? Koop er dan ook gelijk een pakje fairtrade thee bij.

De eeuwige cadeaubon
Wil je liever niet teveel moeite doen? Geef dan een Nationale Groene Kadobon. Deze is te besteden bij allerlei duurzame winkels. Het is niet alleen een heel handig en leuk cadeau, maar ook super verantwoord. De cadeaus die je kan uitzoeken zijn op een verantwoorde wijze geproduceerd en gemaakt van natuurlijke materialen. De Nationale Groene Kadobon kan ook ingeleverd worden bij veel goede doelen.

(H)eerlijk zuipen
Geen 18? Geen druppel! Maar moet je iets kopen voor iemand boven de 18, dan is een biologisch biertje of wijntje altijd een leuk idee. Biologische wijn en bier kan je natuurlijk bij de supermarkt gaan zoeken, maar online is er nog meer keus. Zoals bij de BiologischeWijnwinkel en bij BiologischBier. We adviseren de Merlot voor bij de borrelhapjes en voor de bierdrinkers onder ons een Tripel.

Echt WAAR
Soms heb je gewoon werkelijk geen idee wat je iemand moet geven. Heb je dat probleem? Neem dan een kijkje op WAAR.nl. Alle cadeaus van WAAR zijn duurzaam geproduceerd. Zoals ze zelf zeggen: “Fairtrade, biologisch, ecologisch, recycled of gemaakt in sociale werkplaatsen.”  Wil je liever niet online shoppen? WAAR heeft ook meerdere winkels in heel Nederland.

De juiste sok
Wil je na al deze fantastische cadeauideeën toch alsnog gaan voor de sokken? Of baal je dat je zelf geen sokken hebt gekregen? Overweeg dan de Alzheimer Socks voor €6,99. Voor die prijs krijg je twee verschillende sokken. De twee verschillende sokken staan symbool voor de verwarring waar mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie dagelijks mee te maken hebben. De winst gaat naar het Alzheimer onderzoek aan het VUmc Alzheimercentrum. Zo ben je letterlijk een held op sokken.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Zeiken op Zondag: Extreme Weersomstandigheden

Onlangs hebben we een kleine portie winter voorgeschoteld gekregen en het land was direct in hysterische paniek. Tijd om daar eens goed over te zeiken.