Hoe je een regenachtig festival overleeft

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2017-08-17 10:04:32 17 augustus 2017   |   Geschreven door:

Hoe je een regenachtig festival overleeft

Een moddergevecht kan heel bevrijdend zijn

Als je denkt dat een regenachtige Lowlands, Psy-Fi of Decibel het ergste is dat jou kan overkomen, dan heb je het mis. De meeste stages zijn overdekt dus je hoeft je geen zorgen te maken over afgelaste acts en artiesten. Wanneer de weergoden helaas niet goed gezind zijn, zorg je er met de volgende tips voor dat je wel goed gemutst bent en blijft en dat je het idee van het doorverkopen van je kaartje echt heel snel vergeet.

Vind jouw beschermengel
Vrij zijn van enige bescherming tegen de liquid sunshine, is de manier om nauw contact te maken met die leuke jongen of leuke meid die z’n plu wel mee heeft. Kruip eronder en zeg: “Lekker weertje he?” Dat je ineens dicht op die persoon staat, is dit keer heel legitiem.

Sharing is caring
Ben jij juist degene die goed is voorbereid, bied dan de extra poncho aan, aan iemand die er zielig en leuk uitziet en overtuig hem of haar dat regen “confetti from the sky” is.

Gedeeld leed, is half leed
Voordeel: iedereen ziet er in de regen verkreukt uit dus je hoeft je geen zorgen te maken over je looks. Het saamhorigheidsgevoel groeit wanneer er iets is om samen over te verwonderen. “Het is hartje zomer! En dan dít!”.

Waar is dat feestje?
Neem een party tent mee voor op de camping. Zo ben je beschut en kun je knus chillen. Dat is veel gezelliger dan in je uppie schuilen in je éénpersoons koepeltentje.

Modder gooien
Je kunt pas echt schoon worden als je echt vies bent. Dus stamp jezelf eens letterlijk in een modderbad. Dit is echt veel voordeliger dan een duur arrangement in een Wellness resort dat ook nog eens een hele slechte OV verbinding heeft. Voordeel van een meerdaags festival is dat de douchevoorzieningen goed zijn en je in no time weer lekker ruikt.

Giet er nog 1 in
Regen is echt minder erg als je meer drank drinkt. Raak niet onderkoeld en ga op zoek naar heaters om op temperatuur te blijven.

Na regen komt...
Tegen de tijd dat je dit allemaal hebt afgevinkt is het zonnetje vast wel weer gaan schijnen. Zo niet? Begin gewoon weer van voor af aan met deze tips. Je weet ondertussen hoeveel plezier het oplevert.

Dat wat je omarmt kan je uiteindelijk niet in de nek vliegen...

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Waarom komkommertijd eigenlijk best leuk kan zijn

En hoe jij daar zelf voor kunt zorgen!