Hoe je leven verandert nadat je het Sintcomplot hebt ontrafeld

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2017-11-08 10:54:53 8 november 2017   |   Geschreven door:

Hoe je leven verandert nadat je het Sintcomplot hebt ontrafeld

Niet geschikt voor kinderen onder de 9 jaar

Vol verwachting klopte je hartje als Sinterklaas weer in het land was.  Helaas duurde deze periode niet lang genoeg en wist je na een paar jaar wel beter. Hierna heb je je natuurlijk totaal uitgeleefd op surprises. Of je pokerface getraind op je jongere neefje. Maar toch is het ook wel jammer dat Sinterklaas nep is en dit is waarom:

1. Je ego liep een deuk op
Vroeger was je natuurlijk superslim en erg volwassen voor je leeftijd. Al kwam er wel een deuk in je ego toen bleek dat Sinterklaas verzonnen was. En je oudere broer dat allang wist! Achteraf gezien was je ook behoorlijk naïef. Want welke oude man komt er nou ieder jaar terug uit Spanje om cadeautjes uit te delen. En dan wist hij ook precies wat je het hele jaar had uitgespookt. Zonder Facebook hè! Het is al met al behoorlijk verdacht.

2. Het Sinterklaasjournaal is nooit meer hetzelfde
Het Sinterklaasjournaal was natuurlijk net zo geloofwaardig als het jeugdjournaal. Alleen toen je het grote complot door had, was het Sinterklaasjournaal nooit meer hetzelfde. De pieten waren opeens bekende Nederlanders! En de kinderen uit het korte nieuws bleken ook een beetje aparte namen te hebben, zoals Simon Sylvana uit Lije Dakje.

3. Je moet opeens zelf de cadeau’s inpakken
Het leukste aan Sinterklaas waren natuurlijk de cadeautjes. Je geloofde er waarschijnlijk ook minder lang in dan je ouders dachten. En nu krijg je ook wel cadeautjes, maar je komt er niet meer vanaf met een simpel liedje. Nu moet een hele surprise in elkaar knutselen!

4. Sinterklaas kwam niet meer langs op school
Vlak voordat Sinterklaasavond aanbrak kwam de goedheiligman altijd even langs op school. Dan zat iedereen in een kring en werden er Sinterklaasliedjes gezongen. Alleen met een beetje pech kwam er een harde pepernoot tegen je hoofd of moest je ze van de grond afeten. Super goed voor je weerstand natuurlijk! Maar eigenlijk was het altijd heel gezellig en vooral een beetje spannend. Want zo braaf was je het afgelopen jaar eigenlijk niet geweest.

Eigenlijk is het dus heel jammer wanneer je van je Sinterklaasgeloof afvalt. Gelukkig hebben we de kerstman nog!

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Check dit FF checkt dialecten: Het Limburgs

Nu kun je jezelf eindelijk verstaanbaar maken op die stedentrip naar Maastricht