Het genot van bubbeltjesplastic en ander nostalgisch speelgoed

  Leesduur min   |   Plaats reactie

  2017-11-22 11:46:20 22 november 2017   |   Geschreven door:

Het genot van bubbeltjesplastic en ander nostalgisch speelgoed

Hier gingen we vroeger heel lekker op

In tijden waarin onze smartphone aan onze hand geplakt zit, kunnen we nostalgisch terugblikken op die goede oude tijd. Toen we zielsgelukkig werden van een stuk bubbeltjesplastic en ander klein genot. Met veel liefde schonken we een tweede leven aan wegwerpmateriaal en droegen we toen al onbewust bij aan een duurzamere samenleving.

Bubbeltjesplastic
Niets zo bevredigend als lappen bubbeltjesplastic laten knappen. Het verpakkingsmateriaal dat je ouders gratis kregen bij hun pas gekochte stofzuiger of koffiezetapparaat. In grote mensentaal heet dit gewoon noppenfolie. De teleurstelling was groot wanneer er niets meer te knappen viel en je na verschillende pogingen achterbleef met een treurig stuk leeg plastic.

Kneedgum
Dat grijzige goedje wat je lekker uit elkaar kon trekken, waar je poppetjes van maakte en wat eigenlijk als gum niet eens zo’n goede functie had. Heerlijk om in de les als een soort stressballetje mee te klooien.

Schoenendoos
Een schoenendoos kon door als romp van een robot, of als kijkdoos. De doos werd zo aan de binnenkant versierd en vervolgens afgewerkt met een licht doorlatend velletje. Het feest was helemaal af wanneer je langs de deuren ging en mensen te vroeg of ze in je doos wilden kijken...

nostalgie

Gele (pijltjes) buis
Zo’n gele PVC buis voelde echt als een geweer om pijltjes mee te schieten. De pijltjes waren rolletjes oud krantenpapier, of rolletjes gedateerde TV gids. Het vergde wel enige oefening om het pijltje zo te vouwen en te likken tot het pijltje bleef plakken.

WC rolletjes
Hier knutselde je van alles mee. Torens voor kastelen en verrekijkers. Zodra de lege WC-rolletjes niet meer op voorraad waren, gebruikte je extra veel WC-papier om dan toch nog een rolletje te bemachtigen.

Bliklipjes
Hoe dikker je sleutelbos, hoe beter. Lipjes van Euroshopper cola of energydrink werden bijeengehouden in een sleutelringetje en om een sleutelbos gedaan. Echt mega cool.

Paperclips
Lekker paperclips aan elkaar rijgen voor een ketting of armbandje. Hoe langer hoe beter. Gelukkig werden de paperclips in alle kleuren van de regenboog gefabriceerd. Wanneer je een paperclip door je oor deed, was je helemaal tha bomb.

check dit ff

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Deze technofeesten helpen je de donkere maanden door

Indoor festivals waren nog nooit zo lekker