Dit wil je vooral NIET meeslepen in je backpack

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2017-07-20 09:15:56 20 juli 2017   |   Geschreven door:

Dit wil je vooral NIET meeslepen in je backpack

Want het leven van een backpacker is al zwaar genoeg

Het is het weekendje weg van tegenwoordig: met je rugzak door de oerwouden van een ver land en al vrienden makend in een overvol hostel je dagen vullen met coole uitjes. It’s fun! En als je ook zo’n heerlijk reisje op de planning hebt, is je volgende stap het inpakken van die backpack. Hoeveel liter er ook in kan, hij zit altijd overvol. Tip: stop de volgende producten vooral niet in je tas, je wordt er op een dag heel ongelukkig van.

Haarproducten
Voor iedereen die het nog niet wist: alles wat een stijltang met je haar doet, wordt ongedaan gemaakt door een lekker warm, klam en vochtig weertje. En datzelfde windje doet precies wat je föhn ook doet. Die liter pot met gel hoeft ook niet persé in zijn geheel mee op pad. Thuislaten die hap!

Waardevolle sierraden
De ring die je hebt geërfd van je oma is wel heel mooi, maar er is een grote kans dat hij nooit meer terug naar Nederland vliegt. Hij wordt uit je tas gehaald als jij ligt te tukken in de bus, of je raakt hem simpelweg kwijt tijdens één van die 100 keren dat je je tas aan het inpakken bent.

Ongepaste kleding
Hiermee doelen we niet alleen op die crop top waarmee je die ene prachtige tempel zeker niet binnenkomt. Het gaat ook om die dikke trui die je halve backpack in beslag neemt maar welke je eigenlijk nooit kunt dragen zonder te bezwijken. Behalve tijdens je treinreis van en naar Schiphol dan. Waar ga je heen, en wat heb je daar (echt) nodig? Keuzes, keuzes … .

Die ene boekenreeks
Van Harry Potter, Zlatan, Suzanne Vermeer of Nijntje (hoewel die laatste het ook goed doet wereldwijd). Boeken zijn loodzwaar. Overal op reis mag je boeken ruilen en/of gratis meenemen. Een e-reader is natuurlijk ook altijd een goed idee. Leuk idee: zet je naam en land in het boek dat je ergens achterlaat. Wie weet komt iemand het ooit op een hele andere plek weer tegen. Vet toch?

Teveel planning
Natuurlijk is het fijn om vanaf het thuisfront al wat dingen te regelen. Sla hier alleen niet in door. Je wilt ook gewoon kunnen aansluiten bij die leuke groep en je route iets verleggen. Zolang je dat vliegtuig terug maar haalt, toch?

Als je nog meer tips nodig hebt, check dan FF het volgende filmpje:

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Maak je stranddag compleet met deze lekkere boeken

Omdat je er ein-de-lijk tijd voor hebt!