Deze zes 'feiten' zijn eigenlijk fabels

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-08-11 15:46:53 11 august 2017   |   Geschreven door:

Deze zes 'feiten' zijn eigenlijk fabels

Heb je maandag weer wat te bespreken tijdens de koffiepauze

Waar rook is, is vuur, zeggen ze. Maar soms klopt er niks van al die rook en is er nergens vuur te vinden. Deze zes 'feiten' zijn ordinaire broodjes aap.

1. Kauwgom blijft járen in je maag rondzwerven als je het doorslikt
Waarschijnlijk zei je moeder vroeger dat je kauwgom echt niet mocht doorslikken want anders zou het zeven hele jaren in je lichaam blijven rondzwerven. Daar had ze dus helemaal geen gelijk in. Kauwgom wordt door het lichaam op dezelfde manier en met dezelfde snelheid verteerd als ander voedsel. Niemand hoeft zijn kauwgum dus onder tafels te plakken.

2. Napoleon was praktisch een dwerg
Dachten we altijd dat Napoleon hartstikke klein was, blijkt ‘ie eigenlijk zelfs langer dan gemiddeld te zijn geweest. Hij was 1.69, wat ten tijde van zijn dood enkele centimeters langer was dan de gemiddelde lengte voor een Franse man.

3. Het is levensgevaarlijk om slaapwandelaars wakker te maken
Iemand die slaapwandelt mag je never nooit niet wakker maken want dat is levensgevaarlijk en dan zouden er allemaal rare dingen gebeuren. In werkelijkheid is wakker maken juist veel beter en veiliger. Iemand laten slapen zorgt namelijk vaak voor ongelukken en onveilige situaties terwijl een slaapwandelaar wakker maken alleen kan zorgen voor wat verwarring.

4. Verboden vrucht
Vrijwel iedereen kent het verhaal van Adam en Eva in het paradijs. Eva laat zich verleiden tot het eten van een giftige appel en moet samen met Adam het paradijs verlaten. In de Bijbel is echter nooit sprake geweest van een appel, maar van een vrucht. Door een taalverwarring is daar een appel van gemaakt, terwijl we eigenlijk geen idee hebben om welke vrucht het ging. Zodoende is die arme appel dus altijd onterecht uitgemaakt voor verboden vrucht.

5. Je nagels en haren blijven groeien als je dood bent
We kennen de spooky verhalen dat wanneer we doodgaan ons haar en onze nagels blijven doorgroeien. Achteraf gezien hadden we daar helemaal geen nachtmerries over hoeven hebben, want dat klopt namelijk niet. Wanneer iemand dood is krimpt het lichaam waardoor het alleen lijkt alsof de nagels en haren langer zijn. In feite is het lichaam gewoon kleiner, omdat het volledig uitdroogt en verschrompeld. Niet dat je daar geen nachtmerries over zult hebben…

6. Alleen de Chinese muur is zichtbaar vanuit de ruimte
De Chinese muur zou het enige bouwwerk zijn wat vanuit de ruimte en op de maan te zien is. Volgens astronauten is dat niet zo. En die zullen het vast wel weten want…ja, ze waren er. Volgens mensen die in de ruimte zijn geweest is er in de ruimte helemaal niets zichtbaar dat door mensen is gebouwd. Astronaut Chris Hadfield heeft zelfs geprobeerd de muur te spotten, maar verklaarde later dat het niet was gelukt.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Waarom linkshandigen gewoon interessanter zijn

Linkshandig zijn is zowel een vloek als een zegen!