Deze films moet je echt FF checken in juli

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2017-07-04 10:33:52 4 juli 2017   |   Geschreven door:

Deze films moet je echt FF checken in juli

Want ook in de zomer wil je je soms even terugtrekken in het donker

Elke maand checken wij voor jou welke films je niet moet missen in de bioscoop. Omdat wij denken dat je de grootste kaskrakers zelf weet te vinden, gaan wij voor de net wat minder voor de hand liggende keuzes.

Una
Als tiener liep Una weg met de veel oudere Ray. Door de verboden liefde kwam hij vast te zitten. Jaren later zoekt Una haar oude liefde op. Hij heeft zijn naam veranderd en leeft een nieuw leven met zijn vrouw. Ray is alles behalve blij met dit bezoek uit zijn verleden. Een intens verhaal met prachtig acteerwerk van Rooney.
Te zien vanaf 13 juli

Klassiekers van Scorsese
Deze zomer kun je niet alleen genieten van de nieuwste films, dankzij de Martin Scorsese tentoonstelling in het Amsterdamse EYE kun je je ook aan de zon en drukte onttrekken met klassiekers. EYE toont de komende maanden alle 24 speelfilms van de meesterlijke regisseur. Geen zin in de toeristische drukte in onze hoofdstad? Geen probleem! Taxi Driver, Goodfellas en Raging Bull zijn door het hele land te zien!
Te zien vanaf 6 juli

The Swedish Theory of Love
Heb je anderen nodig om gelukkig te zijn? In 1972 publiceerde de Zweedse overheid een manifest met een nieuw maatschappelijk ideaal: iedereen moet onafhankelijk van elkaar zijn. Alleen dan kunnen authentieke relaties volgens hen bestaan. Erik Gandini stelt zich in The Swedish Theory of Love kritisch op tegenover dit idee. Een bijzondere film om nog iets op te steken in een zomer vol lol en vrijheid.
Te zien vanaf 13 juli

Wakefield
Mr. Breaking Bad himself in een nieuwe bijzondere rol. Bryan Cranston speelt een succesvol advocaat die plots besluit zijn leven en gezin achter zich te laten. Vanuit de zolder van zijn garage bespioneert hij zijn vrouw en kinderen. Overleven zij zonder hem? En overleeft hij zonder hen?
T
e zien vanaf 21 juli

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Waarom Roskilde op je festival bucketlist hoort

Het ultieme muziek en cultuur festival van Europa