Met deze studentenbaantjes ben je nooit meer blut

  Leesduur 5 min   |   Plaats reactie

  2017-10-27 14:28:44 27 oktober 2017   |   Geschreven door:

Met deze studentenbaantjes ben je nooit meer blut

Voor de student die al die noedels zat is.

De jonge student van tegenwoordig heeft het niet makkelijk. De geliefde basisbeurs is al geruime tijd geen cadeau meer. De werkdruk wordt met de dag hoger en dat betekent langer en harder studeren. Daarnaast moet je natuurlijk ook nog tijd maken voor een sociaal leven én ook niet onbelangrijk: slaap. De student moet natuurlijk wel geld hebben om van te leven, en hier is dan weer werk voor nodig. Daarom checkte Check dit FF de best betaalde studentenbanen.

Wervingswerk
Je kent ze wel, de ietwat enthousiaste jonge persoon die met een slimme marketingtruc je aandacht pakt. De brutaalste en ongemakkelijkste vragen worden aan je gesteld: "Ik ben op zoek naar iemand met een witte onderbroek, welke kleur heeft u aan?" Of: "Wat een lekker broodje heeft u daar! Wist u dat een kind in Oeganda met geluk één maaltijd per dag krijgt?" Vervolgens komen ze met een niet zo subtiel klembord aanzetten waarmee ze jou proberen te strikken voor een Unicef-abonnement waarmee je die kindjes een tweede maaltijd kan bezorgen. Ben je iemand die een hart heeft voor deze kindjes én een hoog brutaliteitsgehalte, dan is deze baan wat voor jou.

Werken als fietsbezorger
Tegenwoordig is alles een stuk duurzamer in ons land. Bijvoorbeeld thuisbezorging van je eten. Dit kan niet alleen op de brommer maar ook op de fiets! Er zijn veel bedrijven die op zoek zijn naar fiets-grage studenten die het niet erg vinden om veel kilometers af te leggen onder tijdsdruk. Het verdient aardig goed doordat veel klanten het idee van een duurzame bezorging ondersteunen en je een flinke fooi geven.

Werken als promoter
Vaak hebben ‘nieuwe merken’ behoefte aan aandacht voor hun product. Zo ken je wel die kleine frisdrank blikjes die in de stad gratis worden uitgedeeld. Via promobureaus worden promoters voor zo’n merk geleverd. Het is niet erg arbeidsintensief maar verdient relatief gezien goed. Ben je spontaan, goed in verkopen en zie je er ook nog eens fris uit? Dan is een baan als promo-lid misschien iets voor jou.

Werken als privéchauffeur
Ben je al dat gebrek aan luxe zat én heb je een rijbewijs? Dan is werken als privéchauffeur iets voor jou. Chic gekleed in een glimmende auto dender je over de snelweg van vergadering naar vliegtuig. Bovendien leer je ook nog van alles door al die slimme types op je achterbank. Vaak werk je ook nog eens s ‘avonds waardoor je bonus ook nog lekker aantikt.

Administratief werk
Niet erg bijzonder als zijn voorgangers maar zeker welkom in dit lijstje is het administratieve werk. Energiebedrijven, verzekeraars en banken betalen goed voor eenvoudige administratieve klussen die jij als brave student kan uitvoeren. Ze zoeken bijvoorbeeld studenten die simpele adresgegevens van nieuwe bedrijven in hun systeem zetten. Dodelijk saai maar wel makkelijk werk en waarvoor je niet al te gezellig hoeft te zijn of een rijbewijs moet aanschaffen. Krijg je een baan bij een bekend bedrijf dan kan dit ook nog eens goed op je CV staan!

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Dit zegt de wet over harddrugs

Klaar met de geruchten, dit zijn de échte regels