Check dit FF studeert: 5 apps die studeren een fluitje van een cent maken

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-09-27 15:38:40 27 september 2017   |   Geschreven door:

Check dit FF studeert: 5 apps die studeren een fluitje van een cent maken

Taken delegeren aan je sjongste was al leuk, maar nu ook makkelijk!

Studeren is al zwaar genoeg. Groepswerk hier, scriptie daar en elke periode weer tentamens van vakken waarvan je een week van te voren de boeken uit het plastic haalt. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei tools die je leven als student een stuk makkelijker kunnen maken. Wij helpen je FF, met vijf apps waardoor je fluitend door die studie knalt!1. Wunderlist – Je leven op ’n rijtje krijgen
Je moet nog bier halen, je fiets repareren, een huisgenoot afblaffen vanwege de opstapelende vaat, en o ja, misschien toch even die Powerpoints leren voor je tentamen van overmorgen. Wunderlist is een app waarmee je al je to do’s makkelijk kunt opslaan. Je kan verschillende lijsten aanmaken (bijv. studie en huis) zodat je overzicht houdt van al je taken. En ideaal: je kan ‘m ook delen met je vrienden. Taken delegeren aan je HJ was nog nooit zo makkelijk!

2. Evernote – Notities maken in college
Wie schrijft er tegenwoordig nog? Met Evernote kun je notities maken van je college. Als je wilt, kun je zelfs je hele college met de recordfunctie opnemen. Daarnaast kun je foto’s invoegen of de notitie delen met die ene nerd naast je, die vast niet te beroerd is om zijn kennis toe te voegen.

3. Slack – Groepswerk via ‘chat’
Je kent het wel. Groepsgenoten die je voor álles gaan mailen. En dan de bijlage vergeten. Of een typefout maken in een mailadres waardoor degene die hoofdstuk drie moest afmaken de cruciale feedback niet meekrijgt. Stop met mailen! Slack is een heel makkelijk chat-programma voor groepen, waarbij je ook bestanden en notities kan delen. Ook fijn: je hoeft niet al die vage eenmalige groepsgenoten als vrienden op Facebook toe te voegen!

4. iStudiez Pro – Alles-in-één agenda
iStudiez Pro is de enige betaalde app in dit rijtje, maar zeker het geld waard! In deze app zit eigenlijk alles wat je zoekt op agenda-gebied. Je kunt je hele rooster inplannen en deze eventueel koppelen aan Google Calender of andere agenda-apps. Je krijgt notificaties zodat je nooit een college hoeft te missen. Je kan ook met andere studiegenoten groepswerk inplannen via de app. Handig, zeker voor alle chaoten onder ons.

5. Sleep Cycle – Fris en fruitig opstaan
Last but zéker not least, Sleep Cycle! Een goede nachtrust is natuurlijk voor iedereen van belang, maar met ons zware studentenleven is deze app onmisbaar. Het is een wekker én houdt bij hoe goed je slaapt. Hij maakt je wakker op een moment dat je niet meer in je diepste slaap bent, waardoor je je fitter voelt dan wanneer je nog een keer op snooze drukt en weer wegzakt. Al kan de app je Tequila-kater niet voor je oplossen, helaas...

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Check dit FF studeert: Uitstellen komt morgen wel

Vanaf nu begin je écht op tijd met studeren