Carnavalskrakers die je moet kennen – Limburg

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2018-02-09 10:02:02 9 february 2018   |   Geschreven door:

Carnavalskrakers die je moet kennen – Limburg

Ervaren carnavalsvierder Yvo deelt zijn kennis! In dit artikel kun je de grootste Limburgse Vasteloavendhits uit je hoofd leren.

Ga je dit weekend carnaval vieren in Limburg, maar ben je een onervaren feestganger? Leer dan even deze liedjes uit je hoofd. Dan maak je een goeie beurt!

The Radlers – Super Sjoene Daag
Een echte meezinger. Dit is een verplicht nummer om uit je hoofd te kennen en helpt je daardoor het dialect een beetje te leren.

Taai Taai – De Alpen Express
Deze hoor je helaas steeds minder in de kroeg, maar een feestje is gegarandeerd zodra deze knaller door de boxen schalt. Polonaise doet het optioneel erg goed op dit nummer.

Fietsefreem – Unne wals mèt Maria
Ook met de vastenavond zijn er momenten waarop je je lief wilt vastpakken en gezellig door de kroeg wil schuifelen. Dat kan met dit romantische chanson van Fietsefreem. Bovendien een mooi rustmoment om even te zitten als je moeie voeten hebt!

Fabrizio – Sjiek is miech dat!
Een heerlijk slepende meezinger. Ideaal om te draaien als je een genadeloze kater hebt en weet dat je zo meteen weer de stad in moet. Höbste ut even gehad? Dink’ste sjiek is miech dat? Zoepen diech!

Frans Theunisz – Roed, Geel en Greun
Deze tijdloze carnavalskraker hoor je in heel Limburg. Van Eijsden tot in Sittard en van Venlo tot in Mook: iedereen zingt dit hitje mee. Als dit lied door de boxen schalt, pakt iemand je gegarandeerd bij je kraag om te dansen. Dat je het refrein dan kent, is wel zo aardig.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Carnavalskrakers die je moet kennen – Brabant

Ervaren carnavalsvierder Yvo deelt zijn kennis! In dit artikel kun je de grootste Brabantse carnavalshits uit je hoofd leren.