Carnavalskrakers die je moet kennen – Brabant

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2018-02-10 10:02:31 10 february 2018   |   Geschreven door:

Carnavalskrakers die je moet kennen – Brabant

Ervaren carnavalsvierder Yvo deelt zijn kennis! In dit artikel kun je de grootste Brabantse carnavalshits uit je hoofd leren.

Ga je dit weekend carnaval vieren in Brabant, maar ben je een onervaren feestganger? Leer dan even deze liedjes uit je hoofd. Dan maak je een goeie beurt!

Luque (a.k.a. Sfinx), Ricky Rolmodel (a.k.a. Ricky Di Razend, Ricky Razorblade) en Zatte Zak Zix – Carnaval
Een bijzonder ondergewaardeerde carnavalshit die op verpletterend artistieke wijze hiphop met carnaval verbindt. Leer ‘m uit je hoofd, want als je geluk hebt, hoor je hem in de kroeg.

Gullie – PILS
Gullie is een guitige zanger die altijd met zijn tijd meegaat. Als je geluk hebt kom je hem tegen in de kroeg en kun je met hem een pilsje drinken. Wel even dit liedje uit je hoofd leren!

Soep Vooraf – Een bietje gay
Brabants carnaval is doorspekt met maatschappelijke relevantie en reflectie. Ook dit lied, dat iedereen inmiddels vrolijk weet mee te zingen, breekt een lans voor het feit dat carnaval een feest is voor iedereen!

Spuit Elluf – Anoesjka
Een fantastisch en bombastisch liefdeslied over een meneer die een droompaleis voor zijn grote liefde wil bouwen. Een tekstueel pareltje en daarom mooi om mee te zingen.

De Kleinkeinder – Wat is ’t stil
Het liedje is leuk, maar de traditie die met deze kraker gepaard gaat is onbeschrijflijk. Je moet het meemaken. Duik de kroeg in zodra je ‘m hoort en doe mee met de mensen, je snapt het vanzelf.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Zeiken op Zondag: Carnavalshaters

Carnaval is fantastisch! Iedereen die dat niet snapt, is een beetje dood van binnen.