Ben jij ook een extraverte introvert?

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2017-12-06 10:00:17 6 december 2017   |   Geschreven door:

Ben jij ook een extraverte introvert?

Je kunt zowel extraverte als introverte eigenschappen hebben

Extraverte mensen zijn erg aanwezig en kletsen de oren van je kop en introverte mensen zijn timide en saai. Dat is heel kort door de bocht hoe mensen worden ingedeeld in deze twee categorieën. We houden niet van hokjes denken en vooroordelen. Je kunt namelijk eigenschappen van beide typeringen hebben! Misschien ben jij dus wel gewoon een extraverte introvert. We hebben de kenmerken even op een rijtje gezet. 

Je bent in het eerste contact open en eerlijk
Je maakt snel contact met mensen die je niet kent en stelt je open en geïnteresseerd op, maar je hebt niet echt de behoefte om met veel mensen contact te blijven onderhouden. Veel langdurige en hechte vriendschappen heb je dan ook niet en je accepteert dat er mensen komen en gaan in je leven.

Je laadt je ‘batterij’ op door alleen te zijn
Je vindt het heel gezellig om onder de mensen te zijn, maar op een gegeven moment is je batterij leeg en voel je je uitgeput. Je wilt je graag terugtrekken. Als je weinig tijd hebt om even alleen te zijn kun je behoorlijk geïrriteerd en chagrijnig zijn.

‘Fear of missing out’ en kiezen voor jezelf
Je bent lang aan het wikken en wegen of je wel of niet uit moet gaan, ook al heb je toegezegd. Je hebt het gevoel dat je iets mist als je niet mee gaat, maar een lekker avondje op de bank en vroeg naar bed gaan, vind je ook wel heel aantrekkelijk.

Mensen kunnen energie uit je lijf zuigen
Wanneer je merkt dat iemand de energie uit je lijf zuigt, kun je niet net doen alsof, en wil het liefst zo snel mogelijk wegwezen. Daarnaast kun je ongemakkelijke situaties tussen andere mensen onderling niet zo goed handelen.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Kever Genever, niet voor ouwe lullen

Wij checkten hoogstpersoonlijk de destilleerderij van Kever Genever. Ons oordeel lees je hier!