Waarom je liever lief hebt in de winter

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-12-19 09:00:06 19 december 2017   |   Geschreven door:

Waarom je liever lief hebt in de winter

Het onzichtbare verdriet dat Cuffing Season heet

De temperaturen dalen en plots krijg je steeds meer de behoefte om je te nestelen op de bank, het liefst samen met iemand. Je bent niet de enige die hier last van heeft. Er is zelfs een heuse term voor bedacht: Cuffing Season. In deze barre, koude tijden willen veel mensen graag iemand om de winter mee door te komen. Wat is Cuffing Season precies en waarom hebben we daar last van?

Cuffing Season is natuurlijk geen diepgaande, goed bedachte term die psychologen gebruiken. De betekenis die Urban Dictionary geeft: Tijdens de herfst- en wintermaanden hunkeren mensen die normaal gesproken vrijgezel/happy single zijn, naar een serieuze relatie. Het koude weer en de binnenactiviteiten zorgen ervoor dat alleenstaanden wanhopig en eenzaam worden en zich willen binden.

Romantisch bankhangen
De wintermaanden zijn natuurlijk prachtig met blauwe luchten, temperaturen rond het vriespunt en, als het meezit, sneeuw. Maar al dit moois brengt ook een hoop kou met zich mee. Sjaals, handschoenen en een dikke jas zijn natuurlijk fijn, maar iemand die je vast kan houden wanneer je zit te bibberen, is misschien toch net wat fijner. Met die lage temperaturen blijf je ook vaker binnen. Het is dan te koud om lekker op het terras mensen te bekijken en te versieren, dus heb je liever een vast iemand naast je op de bank. Als het even meezit iemand die geheel vrijwillig al je cheesy kerstfilms mee wilt kijken. Of voor de mannen: iemand die je biertjes wil pakken, omdat je het zo lief vraagt.

Feestdagen
Kerstmis, oud en nieuw en Valentijnsdag, allemaal heerlijke dagen die in het winterseizoen vallen. Zo heeft elke feestdag wel een donkere kant voor de vrijgezellen onder ons. ”En, heb je al een vriendje/vriendinnetje?” Hoor je waarschijnlijk van alle familieleden met kerst. En wie moet je zoenen op oudejaarsavond? Tenzij je er natuurlijk vroeg bij bent en op een feestje al iemand hebt opgeduikeld voor twaalf uur. En Valentijnsdag? Dat behoeft geen uitleg.

Oplossingsgericht
Het zoeken naar een partner kan zeer frustrerend zijn. We snappen dat Tinder en Happn momenteel je meest gebruikte apps zijn, maar als dit niks oplevert, is het tijd om verder te kijken. Misschien is het een idee om samen met wat vrijgezelle vrienden blinddates voor elkaar te regelen. Maar wordt het zoeken naar een relatie je even wat teveel? Er zijn heel veel alternatieven voor een partner. Koop een groot, zacht kussen om ’s nachts tegen aan te liggen. Neem een huisdier. Of ga vaker met je vrienden op stap. En een avondje met je vrienden netflixen is net zo gezellig.

En vergeet vooral niet: liefde vind je als je stopt met zoeken.

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Waarom we in een tentamenweek het altijd zo druk hebben met niet studeren

Waarschijnlijk zeer herkenbaar voor iedereen met tentamenstress