Waarom oktober de wreedste maand is

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-10-19 13:20:53 19 oktober 2017   |   Geschreven door:

Waarom oktober de wreedste maand is

BLØF schreef er ooit een liedje over: “Oktober is de wreedste maand, oktober.” Waar ligt het toch aan?

Oke, dit weekend hebben we nog volop genoten van een heerlijk na-zomerweekend, maar vanaf nu gaat het alleen nog maar achteruit. De dagen worden korter, natter en grauwer. Men spreek niet voor niets van een (pre-)winterdepressie die op kan komen in de donkere maanden. Je voelt de wintertenen al in je schoen en trekt je jas wat verder over je handen. Ongemakken waar je nu echt nog even geen zin in hebt. Het is daarom juist belangrijk om deze maanden extra goed voor jezelf te zorgen, zeker wanneer een ticket richting een zonnig oord geen optie is.

Kom uit bed
Gaat in de ochtend je wekker af, probeer dan niet te snoozen. Wanneer je snoozet, begin je de dag al met uitstelgedrag. Je wacht met het uit bed komen. Hoe onbenullig het ook lijkt, het is ook vaak al een voorbode voor uitstelgedrag van andere taken die je had voorgenomen voor die dag. (Hoe je uitstelgedrag aanpakt, Check je hier FF).

Begin je dag met een zege
Een US Navy admiraal zegt in onderstaand filmpje dat je je dag moet beginnen met het opmaken van je bed. Dat is je eerste zege van de dag. En dat werkt andere zeges in de hand, en nog één, en nog één.”If you can’t do the little things right, you cannot do big things right”. Wees trots op je kleine prestaties!

Creëer een ochtendritueel
Het is lastiger om de deur uit te gaan wanneer het buiten nog donker is. Bedenk voor jezelf daarom een ochtendritueel, of je eigen wake-up party. Schrijf dingen op die je graag doet in een bepaalde volgorde (éérst douchen voor het ontbijt, of andersom?). Wanneer je dit vasthoudt, blijf je vaak de rest van de dag in een flow zitten en het afvinken van deze taakjes geeft een goed gevoel.

Maak een fun-to-do-list
Schrijf op wat je juist leuk vindt aan deze tijd van het jaar. Chocolademelk met pepernoten? Je grappige sloffen, of de ugly sweater? De bladeren in verschillende kleuren die een mooi landschap geven? Kaasfondue met je vrienden? Pompoenen uithollen met je oppaskindje? Glaasjes glühwein op de kerstmarkt? Wanneer je eenmaal op dreef bent, kom je vast op dingen waar je eerder niet aan hebt gedacht. Ga activiteiten inplannen in je agenda. Het hoeft niet zo te zijn dat je het precies gaat volgen, maar dan heb je wel meer een idee van hoe je plezierig je dagen kunt doorkomen naast hetgeen wat je allemaal minder leuk vindt.  En dat is het perfecte begin om deze dagen wat minder depri te maken.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Hoe ouder hoe hipper: een ode aan de analoge camera

Waarom analoge foto's weer terug van weggeweest zijn