Hoe overleef je een break-up

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2018-01-17 09:00:00 17 januari 2018   |   Geschreven door:

Hoe overleef je een break-up

De tips & tricks

Jullie zouden gaan samenwonen, maar plots is je geliefde in geen velden of wegen meer te bekennen. Dan komt het gevreesde appje: ”we moeten praten” Een break-up is héél rot. De pijn kunnen wij niet verzachten, maar wij hebben wel een aantal tips voor je om het iets dragelijker te maken.

Huilen, héél veel huilen
Een potje goed janken kan flink opluchten. Huilen is gezond voor je. Het binnenhouden van je emoties niet. Dus laat die tranen de vrije loop gaan. Dit geldt ook voor de mannen. Schaam je niet en laat die tranen gaan. Vind je het lastig? Zoek dan een goede break-up track list op Spotify en laat de muziek zijn werk doen. Of denk terug aan die bedroevende sportwedstrijd waar je nog steeds niet overheen bent. Wedden dat je je na een flinke huilbui een beetje beter voelt.

Blijf bezig
De héle dag in bed liggen en netflixen is natuurlijk een optie. De kans dat je je daardoor ellendiger gaat voelen, is groot. Of de hele dag op de bank met je mobiel naast je. Al snel merk je dat je constant de facebook- en instagrampagina van je ex aan het controleren bent. Dat werkt niet echt bevorderend om je beter te gaan voelen. Dus ben je een beetje uitgehuild? Ga erop uit! Bijvoorbeeld sporten of lunchen met een goede vriend.

Zet je vrienden in
In je eentje een break-up doorkomen is natuurlijk een hel. Zorg er daarom voor dat je vrienden om je heen hebt. Drink veel biertjes met zijn allen, niet teveel, want dan ga je weer rare fratsen uithalen. Ze zullen zeker af en toe gek worden van je gehuil en gezeur, maar ze snappen zelf ook wel dat het maar een fase is. Laat je vrienden je helpen bij dingen die je zelf lastig vindt, zoals het verwijderen van liefdeskiekjes op social media en van je telefoon. En vraag of ze meehelpen met het opruimen van de spullen van je ex. Gooi alles wat je zeker weten nooit meer nodig hebt weg. Stop de spullen die je echt niet weg wilt doen in een schoenendoos. En nee, die schoenendoos zet je natuurlijk niet op een altaar in je kamer, maar ver weg in de kast of ergens op zolder.

Don’t look back
Als het net uit is, is het logisch dat je jouw ex heel erg gaat missen. Plots ben je alle redenen vergeten waarom het niet werkte tussen jullie en je wil niets liever dan als een malle naar je ex terugrennen. Doe het niet! Je krijgt er alleen maar spijt van achteraf. En let op! Alcohol vermindert het rationeel nadenken. Merk je dat je steeds zijn/haar social media accounts blijft bekijken? Ontvriend, ontvolg en blokkeer de persoon in kwestie dan.

Tijd heelt
Je wil waarschijnlijk zo snel mogelijk van dat klotegevoel af, maar het heeft tijd nodig. Geef jezelf die ruimte om verdrietig te zijn, zorg dat je jouw liefdesverdriet een plekje kan geven en move on!

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Mark (24) is hoogsensitief: "Mensen snappen het steeds beter"

Hoe hoogsensitiviteit je leven kan beïnvloeden