Hoe je jouw goede voornemens nu wél volhoudt

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2018-01-06 09:00:40 6 januari 2018   |   Geschreven door:

Hoe je jouw goede voornemens nu wél volhoudt

Sharing is caring en wees realistisch

Elk jaar nemen we ons weer voor om ons leven te gaan beteren. Helaas vallen we vaak snel weer terug in onze oude gewoonten en dat kan flink rot voelen. We zijn gelukkig niet de enige, want anders zou er bijvoorbeeld geen Blue Monday bestaan. Maar natuurlijk gaan we er dit jaar alles aan doen om het vol te houden. Maar hoe? Dat leggen wij je ff uit.

Eén realistisch voornemen
Stoppen met roken, ondertussen 10 kilo afvallen in het liefst een maand tijd en daarnaast ook nog even een vloeiend Frans leren spreken. Allemaal leuk en aardig, maar helaas is de kans groot dat je dit niet vol gaat houden. Natuurlijk willen we je niet demotiveren, maar wees realistisch. Kies voornemens waarvan je weet dat je ze kunt volhouden. Kies er bijvoorbeeld niet voor om in één maand een grote hoeveelheid kilo’s kwijt te raken, maar verdeel dit over paar maanden. Wees hierbij vooral eerlijk tegen jezelf. Stel je zelf de vraag: wat is haalbaar? Als na het beantwoorden van deze vraag je goede voornemens toch wat onrealistisch lijken, pas ze dan een beetje aan. Niemand verwacht van je dat je binnen een maand je hele leven hebt omgegooid.
Daarnaast is het beter om niet te veel goede voornemens te kiezen. Als je weet dat het lastig voor je gaat zijn, houd het dan bij één goed voornemen. Heb je een hele lijst gemaakt? Schrap er dan een paar en kies de voornemens die voor jou het belangrijkste zijn, of het leukst.

Spread the word
Je goede voornemens delen met je vrienden, kennissen, buurman van je ex en ga zo maar door, is ook slim. Deel vooral ook je goede voornemens met je vrienden op social media. Zo kunnen zij jou ondersteunen en motiveren om het vol te houden. Dat zorgt dan voor een stok achter de deur, want wie wil er nou afgaan voor een hele groep mensen? En wie weet deelt één van je vrienden hetzelfde voornemen en kan je samen bikkelen. Iets met stronger together?

Volhouden
In de meeste gevallen hebben mensen te weinig discipline om hun goede voornemens vol te houden. Dat komt omdat het gemiddeld twee maanden duurt voordat je nieuwe gewoonte in je systeem zitten. Het is dan ook makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer het vol te houden. Vind je dat toch erg lastig? Een beloningssysteem kan ook helpen. Als je bijvoorbeeld een maand niet hebt gerookt, trakteer je jezelf op dat ene toffe t-shirt. En na twee maanden koop je voor jezelf dat veel te dure paar schoenen waar je al zo lang over droomt.
Wat is nou toffer dan aan het eind van het jaar kunnen zeggen: “Ik heb het maar mooi gedaan.” Wij hebben er in ieder geval het volste vertrouwen in dat het je gaat lukken. Dus zet ‘m op!

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Laura stopt met roken: dag 5

Redacteur Laura stopt met roken en bezorgt jullie een hoop leedvermaak