Geen roadtrip door de US, maar een campertrip door West-Canada

  Leesduur 4 min   |   2 reacties

  2017-05-22 07:00:53 22 mei 2017   |   Geschreven door:

Geen roadtrip door de US, maar een campertrip door West-Canada

Voor als je een iets minder voor de hand liggende grote vakantie wilt boeken

Er is meer in het Westen dan New York, LA en San Fransisco: Canada. En dit land viert feest! Ter ere van haar 150e verjaardag mag iedereen dit jaar gratis (!!) alle nationale natuurparken van Canada in. Daarnaast heeft ook de Lonely Planet Canada als beste vakantieland voor 2017 benoemd, dus waar wacht je nog op. In dit artikel bespreken we de hoogtepunten van West-Canada en stippelen we aan de hand hiervan meteen een mooie kampeerroute voor je uit. 

Calgary
Calgary is een goed beginpunt voor je reis. Het ligt vrijwel tegen het natuurpark Banff aan en je kunt op bijna iedere straathoek een camper huren. De eerste nacht van je komst ben je verplicht ergens te overnachten voor je met je camper op pad gaat. Dit om te voorkomen dat je oververmoeid van je reis je camper instapt en ongelukken veroorzaakt…

Banff en Lake Louise
Eenmaal vertrokken uit Calgary, kom je aan in het eerste stadje in de wildernis: Banff (in Banff). Een idyllisch dorpje met uitzicht op de bergen. Terwijl je hier rondloopt en geniet van het uitzicht, kun je alvast een beetje wennen aan de wildernis door de wilde herten die hier rondlopen. Na het bewonderen van Banff trek je door naar het meest gefotografeerde meer van Canada: Lake Louise. Dit bijzondere en azuurblauwe meer trekt ontzettend veel bezoekers, dus wees er vroeg bij! Ondanks de drukte is het een must-see waar je camera overuren draait.

Icefields Parkway naar Jasper
Na Lake Louise en al de andere schoonheden van Banff trek je via de Icefields Parkway naar Jasper. De Icefields Parkway is een van de meest bekende en mooiste routes in de hele wereld en bedraagt maar liefst 230 kilometer. Stop tijdens deze route zeker bij het Peyto Lake en kijk goed om je heen want het uitzicht van bergen, rivieren, wilde dieren en vergezichten is adembenemend. Daarnaast nog een tip: staan er campers langs de kant van de weg, altijd stoppen, want dan is er iets bijzonders te zien!

Vancouver
Ongeveer halverwege de route kom je langs Vancouver waar je even tot rust kunt komen van de wilde natuur. Ga wanneer je hier bent zeker langs Granville Island: een soort Rollende Keukens meets Foodhallen waar je allerlei heerlijk eten kunt kopen en opeten met uitzicht op de stad. Daarnaast zijn Gastown en Chinatown ook echte aanraders. Gastown is een soort Brooklyn waar je allerlei hippe koffie/winkelketens en barbershops tegenkomt. In Chinatown bevindt zich de Sun Yat Sen Classical Chinese Garden waar je je volledig in China waant: een oase van rust waar je tevens onbeperkt gratis thee kunt drinken.

Glacier National Park, Kootenay National Park en Mount Revelstoke
Na Vancouver kom je op de weg terug naar Calgary nog door een aantal bijzondere parken. In het Glacier National Park heb je de Hemlock Grove Nature Trail die vierhonderd meter door het regenwoud loopt en de Paint Pots in Kootenay National Park tonen de ‘verfpotten’ van de oude Indianen. Tot slot een nog redelijk onontdekte parel: Mount Revelstoke. Bovenop deze berg bevindt zich een sprookjeslandschap vol bloemen van alle kleuren. Ben je allergisch voor muggen, dan kun je dit paradijs beter even overslaan…

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Wat je nog niet wist over de vliegende Hollanders a.k.a. The Flying Dutch

De beste dj's van Nederland vliegen binnenkort weer door ons land, daar word je toch trots van?