Een gezonde opfrisser

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-12-02 12:59:59 2 december 2017   |   Geschreven door:

Een gezonde opfrisser

Om een beetje fit te blijven of juist te worden!

Met de Albert Heijn om de hoek, en thuisbezorgd.nl als startpagina, is het niet heel gek dat de kilo’s er sneller aankomen dan afvliegen. Wat moet je doen als de tomaten in de pizzasaus toch niet genoeg vitaminen bevatten om je fit te blijven voelen? En hoe zorg je voor de rest voor een gezonde levensstijl? Speciaal voor jou een Check dit FF-samenvatting.

Het begint bij voeding
Let goed op je voeding! Het blijft gezegd worden, maar het is dan ook erg belangrijk. Uit gezonde voeding haal je namelijk veel energie. Zorg ervoor dat je weinig tot geen ongezond eten in huis haalt, en eet fruit als tussendoortje, in plaats van vette snacks. Voor het avondeten is het misschien wat lastiger om gezonde maaltijden te creëren. Een gezonde maaltijd kost namelijk wat meer tijd en is vaak ook iets duurder. Een goede en goedkope oplossing? Salades. Bespreek ook met je huisgenoten je plan om gezonder te gaan leven, misschien doen ze wel met je mee. Op die manier kunnen jullie elkaar stimuleren en samen een goede maaltijd koken. Heb je daar niet elke avond zin in? Jullie kunnen het koken ook afwisselen. Misschien een wedstrijdje ‘wie is het creatiefst met prei’?

Bier, wijn en groene thee
Naast al het bier, de wijn en de koffie is het belangrijk om veel water te drinken. Probeer alcohol zoveel mogelijk te beperken. Vind je dit lastig? Plan dan vooraf de avonden waarop je wilt gaan drinken. Een goede en gezonde dorstlesser is groene thee. Het is de minst bewerkte theesoort en het helpt onder meer bij het detoxen en afvallen, maar is ook goed voor je hart- en bloedvaten.

Een beetje beweging
Makkelijker gezegd dan gedaan, maar een beetje extra beweging doet wonderen. We snappen dat gelijk een abonnement op de sportschool nemen misschien een net iets te grote stap is. Daarom kan het ook simpeler: neem wat vaker de fiets in plaats van de bus. En heb je geen haast? Ga dan lekker wandelen. Een stuk wandelen is niet alleen goed voor je lijf, het is ook heel goed voor je geest. Buiten wandelen vermindert stress, helpt bij het bestrijden van negatieve gedachten en kan op die manier zelfs depressies verminderen. Met de aankomende kou kan het zijn dat je niet zo’n zin hebt in lange afstanden wandelen. In dat geval kan je altijd je innerlijke kind zijn gang laten gaan en gaan springtouwen. Dat is namelijk niet alleen heel leuk, maar ook super goed voor je. Met ongeveer 10 minuten fanatiek touwtje springen verbrand je al gauw meer dan 100 calorieën. Nog een pluspuntje: je zal geen last hebben van de kou als je hiermee bezig bent.

Pak je rust
Voel je je vaak wat suffig? Tussen al het studeren, uitstapjes naar de kroeg en andere activiteiten, is het heel belangrijk om ook je rust te pakken. Slapen is gezond, dus duik vanavond een keer iets eerder je bed in. Wedden dat je je morgen een stuk beter voelt?
Een gezondere leefstijl kan zeker in het begin lastig zijn om vol te houden. Dat is helemaal niet gek en je mag best een keertje zondigen door een bezoekje te brengen aan de shoarmazaak om drie uur ’s nachts na een avond stappen. Zorg er wel voor dat je deze uitschieters niet te vaak maakt en houd het voor de rest zo gezond mogelijk, want de sleutel tot gezond leven is: balans.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Zeiken op Zondag: Vegans

De hipster-meeloop-veganist is de plaag van deze tijd. Lees hier hoe je ze ontmaskert!