Check dit FF checkt de Humans of...Central Park

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2017-03-14 07:00:42 14 maart 2017   |   Geschreven door:

Check dit FF checkt de Humans of...Central Park

Wie zijn die mensen in Central Park op een zonnige doordeweekse dag?

Het fotoproject Humans of... is in steeds meer landen te vinden, zo ook in New York. Hierbij wordt aan voorbijgangers gevraagd of ze op de foto willen en wat hun verhaal is. Fotograaf Iris Verhoeven vroeg zich af of mensen gemakkelijk hun verhaal willen vertellen aan een wildvreemde. Daarom heeft zij Central Park bezocht en verschillende mensen gevraagd naar hun verhaal en of ze op de foto wilden. Met succes!

Rocky, 17 jaar.
Rocky staat midden op een brug viool te spelen. Zij is New York gekomen om auditie te doen voor de drama-school. De auditie heeft ze net gehad. "Over een week hoor ik of ik word toegelaten. Ik vind het heel spannend." Rocky speelt al twee jaar viool, maar heeft nooit lessen genomen. "Ik heb
geen geld voor de dure lessen."  Ze is begonnen met viool spelen door een boek te lezen over een piraat die viool speelde. "Ik vond dat zo cool, dat ik gelijk viool wilde spelen." Het mooie aan vioolspelen vindt Rocky dat iedereen haar kan begrijpen. "Mensen spreken verschillende talen, maar muziek kan iedereen begrijpen."

Katie, 27 jaar.
Midden op een rots in Central Park zit Katie een boek Haruki Murakami te lezen. Het boek gaat over de eerste echte liefde. Zo heftig als de eerste liefde wordt beschreven in het boek heeft Katie nog niet gehad. Ze heeft wel een vriend in Groot-Brittannië. Zelf komt Katie ook Groot-Brittannië . "Ik werk voor de krant The Independent." Katie is een paar dagen in New York om een vriend te bezoeken. "Hij is nu aan het werk, daarom zit ik hier."

Nadia en Jarrad, beiden 26 jaar
Aan de andere kant van de rots in Central Park zit Nadia selfies te maken en Jarrad te bellen. Zij blijven vijf dagen in New York en reizen dan door in Amerika. "We zijn al een keer in New York geweest, maar we vinden gewoon zo mooi hier." Beiden zijn er over eens dat de drukte, de mensen en de atmosfeer New York zo bijzonder maakt. Ze zullen zes weken gaan reizen en
dan gaan ze weer terug hun huis in Australië.

Emma, 20 jaar
Emma zit in haar sportkleren te genieten van de zon en haar lunch in Central Park. "Ik ben hier gewoon om te chillen." Ze komt zelf uit de staat Michigan en is in New York om een vriend te bezoeken. "Ik heb nu spring break en dus tijd om hem te bezoeken." Ze weet niet of ze zelf zou willen wonen in New York. "Ik kom uit een stad van duizend inwoners. Daar is het stuk rustiger, goedkoper en er is meer interactie tussen mensen." Emma vindt dat in New York mensen alleen maar op
hun telefoon zitten en niet het gesprek aangaan.

Vader Matt en zoon Andrew, 56 jaar en 26 jaar
Matt en Andrew zijn in New York om van elkaars gezelschap te genieten. Zoon Andrew is veel op reis, omdat hij graag nieuwe dingen wil ontdekken. "Ik houd echt heel erg van reizen." Andrew heeft twee jaar in Brazilië gewoond en nu reist hij weer rond. "Ik ben in heel veel landen geweest, ook in Nederland." Momenteel is hij Spaans aan het leren, want de volgende trip is naar Spanje. Daarnaast gaat hij nog naar Portugal en Japan. Andrew is de enige in zijn familie die zoveel reist. Hij mist zijn familie wel, maar het is niet zo erg. Zijn vader is er ook behoorlijk nuchter over. "Ik mis hem niet heel erg", zegt Matt lachend. Hij is wel trots op zijn zoon, omdat hij zoveel van de wereld ziet.

Nicolas, 34 jaar
Nicolas ligt vlakbij de ijsbaan in het gras te genieten van de zon. Hij is voor vijf dagen in New York, omdat zijn vriendinnetje hier voor een project werkt. Ze komen beiden uit Argentinië. Nicolas is moe van New York, vandaar dat hij in het gras ligt. "Het is hier zo druk." Toch geniet hij ook, vooral van Central Park. Daarnaast is hij blij om bij zijn vriendin te zijn, zeker omdat ze in verwachting is van hun eerste kind. "We krijgen eind juli een meisje dat Emma gaat heten", zegt hij glunderend. Nicolas is wel een beetje gespannen, want het krijgen van een baby is niet niets.

Alan, 27 jaar
In de schaduw staat een wafelkraam. Alan is druk bezig met aardbeien in een bakje doen. Hij is jaar geleden begonnen met het werk bij de wafelkraam. "Ik houd ervan om met mensen te praten tijdens het werk." Daarnaast houdt Alan van Central Park. "Hier wordt iedereen rustig, er is veel natuur en je hebt schonen lucht. Wat wil je nog meer?" Over vijf jaar hoopt Alan dat hij zijn eigen plekje heeft. "Ik ben nu druk bezig met een business plan,  maar meer kan ik er niet over zeggen."

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Vijf redenen waarom je écht moet gaan stemmen

Pak dat machtsmomentje!