Wat als 5 december hét feest voor volwassenen zou zijn?

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2017-11-06 14:37:29 6 november 2017   |   Geschreven door:

Wat als 5 december hét feest voor volwassenen zou zijn?

Dan zou pakjesavond er heel anders uitzien!

Sinterklaas staat bekend als onze grote kindervriend, maar hoe gaaf zou het zijn als hij eigenlijk toch voor de volwassenen naar Nederland kwam? Het heerlijk avondje zou er dan heel anders, en een stuk heerlijker, uitzien.

Het Sinterklaasjournaal zou gewoon om 20.00 uur zijn, in plaats van het NOS-journaal. Vol spanning zitten alle grote mensen dan klaar om te horen over de laatste ontwikkelingen rond Pakjesboot 12. Natuurlijk heeft deze gewoon vertraging. Dit is soms te wijten aan de NS, soms aan het fileprobleem. Echt soepel kan het natuurlijk nooit gaan, wij volwassenen moeten wel iets te zeiken hebben. Dat onze cadeautjes iets te laat komen, kan ons niet bijzonder veel schelen. Het gaat er vooral om of er nog een lekkere Piet op de boot zit, waarmee wij onze pakjesavond kunnen doorbrengen.

Geile Pieten

Welke kleur de Pieten zijn, is allang geen issue meer. Omdat Sinterklaas geen kinderfeest is, hoeven we de traditie niet meer “voor onze kinderen” te bewaren. Eigenlijk vinden we het allemaal wel fijn dat de Pieten ongeschminkt en herkenbaar zijn, wordt ook niet zo’n bende in je bed de volgende dag. Voor volwassenen hoeven de Pieten zich namelijk niet zo uit te sloven met pepernoten en snoepgoed. De schoorsteen kunnen ze overslaan en hun grappige kunstjes mogen ze ook voor pakjesavond bewaren.

Absinterklaas

De aanloop naar pakjesavond verloopt rustig. In onze schoen krijgen we chocoladeletters gevuld met alcohol en nadat Pakjesboot 12 eindelijk is aangekomen, hebben we weinig meer te klagen. Dit is een stilte voor de storm, want als het dan eenmaal 5 december is, gaan we helemaal los. Uiteraard doen Sint en de Pieten gewoon gezellig mee. Pakjesavond vieren we met een Sinterklaas shotjesspel of Absinterklaas en de pakjes zijn gevuld met attributen om de avond door te komen.

Heerlijk avondje

Hierna begint het pas echt. De Pieten (en, heel belangrijk, Pietinnen!) zijn natuurlijk niet voor niks naar Nederland gekomen. Zij weten al 300 jaar dat hier de mooiste mannen en vrouwen zijn om een hele leuke avond mee te hebben. Zij zorgen dan ook dat wij hier niks tekort komen en maar wat graag een plekje in ons bed vrij maken voor een leuke Piet! 6 december moeten ze dan weer snel op de boot terug naar Spanje, om volgend jaar het hele verhaal opnieuw te beleven!

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Hoe je leven verandert nadat je het Sintcomplot hebt ontrafeld

Niet geschikt voor kinderen onder de 9 jaar