Waarom bepaalde wereldwonderen minder indrukwekkend zijn als je er echt bent

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2017-08-31 15:45:04 31 augustus 2017   |   Geschreven door:

Waarom bepaalde wereldwonderen minder indrukwekkend zijn als je er echt bent

De tip “Kom vroeg in de ochtend want dan is het nog niet zo druk", kent iedereen inmiddels wel

Yes! Je hebt eindelijk genoeg geld gespaard voor je vakantie! Je ziet jezelf al je Facebook profielfoto veranderen naar een foto met achter jou het Colosseum of een andere trekpleister. Eenmaal aangekomen op plek van bestemming ga je al vrij snel over van ”Wow, dit is het!” naar “Oké, is dit het...?”.

Het valt stiekem een beetje tegen. Even vergeet je dat die mooie plaatjes uit je boek of van de website zijn gemaakt met bijzonder goede camera’s, gelikte bewerking en op momenten dat het voor de eenvoudige sterveling gesloten was. Langzamerhand begin je je te ergeren aan de mensen in de lange rij die precies hetzelfde willen als jij. Dat georganiseerde time-slot is er om de drukte nog een beetje in toom te houden, maar voelt ook een beetje treurig. Eenmaal na de ticketcontrole probeer je dan eindelijk een mooi kiekje te maken. Je wringt je camera in allerlei bochten en bent best tevreden als het je lukt om de beeldvervuiler met selfie-stick er niet op te krijgen. Tussen die dertig foto’s zit uiteindelijk vast wel een instawaardig exemplaar. Het thuisfront hoeft niets van deze struggle te weten. De weg ernaar toe, dat gaat niemand wat aan...

Nee, vaak zijn het niet de wereldwonderen die je reis zo bijzonder maken. Het zijn de mensen die je ontmoet, de gesprekken die je voert en de eettentjes waar je bij toeval tegen aanloopt. Het mooie is, dat zelfs in je eigen land interessante plekjes zijn waar je nog nooit een stap hebt gezet, en dat het helemaal oké is als je de volgende vakantie niet op reis gaat, maar gewoon lekker local in Nederland blijft.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Waarom roodharigen hun eigen feestdag verdienen en de rest niet

Dat blonde en bruine haar kennen we allemaal wel. Het zijn de roodharigen die vandaag jarig zijn!