Sinterklaasspelletjes, daar ben je nooit te oud voor

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-11-11 10:00:01 11 november 2017   |   Geschreven door:

Sinterklaasspelletjes, daar ben je nooit te oud voor

Deze spelletjes gaan perfect samen met pepernoten en chocoladeletters op pakjesavond

De tijd dat we allemaal ‘vol verwachting klopt ons hart’ zongen en het ook daadwerkelijk meenden, lijkt inmiddels wel voorbij te zijn, toch? Maar toch is de nostalgie rondom het Sinterklaasfeest iets dat niet snel verloren gaat. Met deze Sinterklaasspelletjes maak je van pakjesavond een gezellige avond. En als je broertje dan toch van je wint, kan je hem altijd nog met pepernoten om z’n oren gooien.

Ganzenbord, maar dan anders
Ganzenbord kennen we natuurlijk allemaal wel. Maar in plaats van ‘in de put te vallen’, kun je met de boot naar Spanje gestuurd worden. En per gooibeurt zijn er ook nog zelf regels te bedenken. Gooi je drie? Dan mag je een handje pepernoten pakken. Gooi je vijf? Cadeautje openmaken!

Schatzoeken
Dit is een spelletje dat het vooral in grote studentenhuizen goed kan doen. Tussen alle bende van jou en je huisgenoten kunnen jullie cadeautjes verstoppen die vervolgens op aanwijzing (van bijvoorbeeld een gedichtje, om in de Sintsfeer te blijven) te vinden zijn.

Sinterklaas Monopoly
Kalverstraat kopen? Nee, cadeautje kopen! En mocht je op de ‘straat’ van iemand anders komen, dan kan hij of zij je cadeautje afpakken! Het wordt een kwestie van goed onderhandelen voordat de hotels er aan te pas komen, want dan zou je landing op iemands straat wel eens twee cadeautjes kunnen gaan kosten.

Dobbelen
Dit is vooral leuk als je geen persoonsgebonden cadeautjes hebt gekocht. Je gaat met z’n allen in een kring zitten en gaat simpelweg dobbelen. Gooi je één? Dan mag je een cadeautje pakken. Twee? Je mag iemand een cadeautje geven. Drie? Jouw cadeautje gaat naar degene naast je. Vier? Laat twee mensen van cadeautje wisselen. Vijf? Je cadeautje gaat weer in de ‘pot’. Zes? Je mag ruilen met een cadeautje naar keuze!

Sint Stuntpiloot
Stef Stuntpiloot, maar dan met een twist. Zodra je bij iemand een muntje hebt omgestoten, pak je wat lekkers. En als je het voor elkaar krijgt dat het laatste muntje omgevallen is, door jou, dan mag jij een cadeautje openmaken. Shotjes glühwein passen hier uitermate goed bij!

Uiteindelijk gaat het natuurlijk allemaal om de gezelligheid. Even geen televisie of telefoon, iPad aan de kant en met een bak lekkers op tafel lekker spelletjes gaan spelen. Het heerlijke avondje is gekomen, geniet er van!

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

De statussen in dateland verklaard

Friend with benefits, scharrel, prela... WTF is het nou?!