Hoe je alleen in Nederland kunt verdwalen in een fietsenstalling

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-09-19 10:00:41 19 september 2017   |   Geschreven door:

Hoe je alleen in Nederland kunt verdwalen in een fietsenstalling

In Nederland is fietsen heel gewoon, we zijn er dan ook heel erg goed in. Meestal dan..

Voor diegene die eens een hele dag willen doorbrengen in een fietsenstalling, doe eens een dagje Utrecht! Bij (onder, naast, op en nog veel meer voorzetsels) station Hoog Catharijne kun je tegenwoordig je fiets stallen.  

Superfijn natuurlijk, maar niet als je haast hebt en daar voor het eerst om het hoekje komt kijken. Hiermee heb ik overigens zo lang mogelijk gewacht, buiten op de gele borden stond dat de fietsen die op mijn favoriete plekje staan op 13 september weggehaald zouden worden. Ik heb er weken naartoe geleefd. En aangezien ik geen zin heb om mijn eigen fiets voor de derde keer weer terug te moeten kopen van de gemeente ben ik met wat tegenzin die dertiende toch maar de krochten der station ingeslalomd.

In het hol van de leeuw

En dan ben je binnen. Mensen razen je aan alle kanten voorbij, want zij zijn hier gisteren al voor het eerst geweest. Zij weten nu dus precies welke van de drie paden ze moeten volgen om daarna zo snel mogelijk op hun perron te kunnen komen. Ik stel mezelf gerust met het feit dat ik die alwetende persoon morgen zal zijn en baal op dat moment al van die slome treuzelaar die dan voor mij zal fietsen. Daar zouden ze boetes voor moeten uitdelen, maar echt.

Snel, sneller, snelst

Ja! Je bent klaar met werken en wilt nu naar huis. Als je een fiets bezit, waarschijnlijk heb je er twee, weet je dat we in Nederland niet rustig kunnen fietsen. Behalve als we op zondag door het bos slingerend van het landschap genieten of als je 13 bent en met iedereen die om je heen fietst een gesprek aan het voeren bent (tel daar de appgesprekken nog bij op). Bij het stoplicht heb ik altijd een binnenpretje. Zie ons daar nou staan, in de startblokken achter een imaginary  lijn. Groen = go! En ze gaan hard! Voorsorteren, rakelingse manouvres en het meeste gaat altijd net goed. Ik ben best trots op mijn en onze fietskwaliteiten. Oranje boven, enzo.

Liefde

Dat trouwe beestje staat elke dag weer voor me klaar. Het minste wat ik voor haar (ja, de mijne is een zij) kan doen, is er een dubbelslot omheen hangen. Ze moet wel bij mij blijven. Ik denk echt dat ik gehecht ben aan mijn fietsen. Ik had er twee, maar de ander is laatst gestolen. Die fietsendieven beseffen blijkbaar niet hoe rot dat is, zonder fiets ben je in Nederland niets. Als een vriendin een lekke band heeft, zie ik haar een week niet. Naar de fietsenmaker gaan is ook weer zo’n gedoe.

Benieuwd of ik aan het overdrijven ben? Check dit filmpje dan FF:

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Dit is waarom jij Lollapalooza Berlin volgend jaar niet mag missen

Zelfs Foo Fighters' Dave Grohl vindt dat!