Geen Amsterdam, maar Zwolle

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-09-14 07:00:25 14 september 2017   |   Geschreven door:

Geen Amsterdam, maar Zwolle

Want er is zoveel meer dan de ‘echt’ grote steden

Hip en happening - komen die woorden ook jouw keel uit? Net als upcoming. Het lijkt wel alsof er online niet veel nuchtere artikelen verschijnen waar je niet je ogen dicht hoeft te knijpen voor alle hippe woorden. En alhoewel Zwolle hip is en volgens sommigen upcoming, gebruik ik die woorden niet in dit artikel. Als je nog nooit naar Zwolle bent geweest, is het gewoon leuk om daar naar toe te gaan. En hee - studentje, ik houd rekening met je portemonnee!



Koffie

Het Vliegerhuys
De lekkerste koffie vind je in dit mooie pand. De hoge deuren en plafonds geven een sjiek gevoel, maar toch is het er huiselijk. Je krijgt de koffie op een klein dienblaadje, inclusief koekje en water. In het midden van de zaal is een leestafel met kranten en tijdschriften.

Espressobar Maling
Een piepklein zaakje met goede koffie, eenvoudig en vrolijk ingericht.

Doen

Markt
Vrijdagochtend is er een grote markt in Zwolle, met groenten, fruit, kleren - maar ook met rollen vol stoffen.

De Stadkamer
Voor als je even ergens langer wilt zitten of even moet werken, ga je naar de Stadkamer. Ook kun je hier alle tijdschriften en kranten lezen die je maar wilt.

Het Fraterhuis of Pathé
De Pathé van Zwolle is nog niet zo lang open. Het lijkt wel een warenhuis met al die roltrappen, maar het is wel mooi en strak. Als je het wat kleiner en gezelliger wilt, ga dan naar het Fraterhuis. Echt een leuke tent en ze draaien er mainstream films, maar ook art-house.

Broodje

Croissanterie Pigallle
Een keer een heel ander zaakje dan anders – licht, theaterachtig en een beetje Frans. Je kunt er lekker, niet te dure, croissantjes en andere broodjes bestellen. Geserveerd met wat groenvoer.

Winkelen

Appel & ei
Voor tweedehands kleding van goede kwaliteit ga je naar Appel & ei. Alles lijkt wel zo goed als nieuw en als je er iets koopt, weet je dat je het milieu en de verkoper een handje helpt.

Zwolle Appel ei

Waanders in de Broeren
Stap echt even binnen in deze wonderbaarlijke boekwinkel in de Broerenkerk. Het gewelf is indrukwekkend en de mix met moderniteit is verfrissend.

Foto: Instagram

Waanders in de broeren

Diner

Swolsch Friethuys
Echt - mjam. Wat een heerlijke puntzak knapperige friet. De patatjes zijn gebakken in 100% plantaardige olie. En wat een smakelijke, kruidige snacks! Je zult er nog lang aan terug denken.

Swolisch friethuys

Het Vliegende Paard
Dit is het studentencafé van Zwolle waar ze gezonde maaltijden van vijf tot zeven euro verkopen. De lasagne bolognese is vooral lekker!

De Plataan
Voor 6 euro een pizza – nu kunnen we praten.

Biertje

De Vier Jaargetijden
Een mooie kroeg met veel hout en een ongedwongen sfeer. Vrijdagavond en zaterdag kun je er een DJ vinden!

Café de Singel
In deze bruine kroeg is vaak livemuziek, hangt altijd andere kunst en je kunt er lekkere nacho’s met veel kaas bestellen. Het is een mix van oude mannen en studenten. Leuk toch?

Zwolle stedentrip

Check ook de hotspots van Deventer!

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Laat jij je geld rollen voor Sint Maarten?

Vandaag is het de landelijke actiedag 'Nederland helpt Sint Maarten' en redacteur Riejanne doet mee. Jij toch ook?