Hoe ouder hoe hipper: een ode aan de analoge camera

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2017-10-19 13:48:31 19 oktober 2017   |   Geschreven door:

Hoe ouder hoe hipper: een ode aan de analoge camera

Waarom analoge foto's weer terug van weggeweest zijn

Overal zijn digitale foto’s: op je telefoon, op Instagram, daarnet op Facebook én in je cloud. Dit terwijl de analoge foto’s juist zo mooi en apart zijn. Daarom gaan we vandaag de analoge foto in het zonnetje zetten. Alleen niet te lang, want anders raken ze overbelicht.

De digitale camera is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het is ook zó makkelijk om even snel een foto van je eten te maken. Vroeger, in de oude tijd, moest je hiervoor speciaal een camera meenemen! En dan moest er ook nog een filmrolletje in zitten. Pure ellende natuurlijk, want uiteindelijk wist je pas weken later of de foto ook daadwerkelijk gelukt was. En dan hadden je vrienden die foto nog niet eens gezien. Toch zaten (en zitten!) er ook echt wel voordelen aan die analoge camera.

Skills

Zo helpt analoge fotografie je fotografieskills gigantisch. Dit komt omdat je zuinig moet zijn met je foto’s en dus preciezer te werk gaat. En sowieso zijn analoge foto’s heel tof, omdat ze een heerlijk vintage-vibe hebben. Zeker foto’s van feestjes zien eruit alsof je al volwassen was voordat je überhaupt bestond.

Creepy effecten

Is het toch iets te hipster voor je? Wist je dan dat je met analoge foto’s je vrienden heerlijk de stuipen op het lijf kan jagen? Veel mensen denken namelijk dat analoge foto’s de werkelijkheid weergeven. En als je opeens een geest op de foto hebt staan, dan zal natuurlijk niemand je tegenspreken. Dit grapje werd bijvoorbeeld al door president Abraham Lincoln uitgehaald in 1870!  Ja echt waar, check het bewijs maar hieronder. Hoe je dit nadoet? Gewoon lekker spelen met sluitertijd of vaker hetzelfde negatief gebruiken. Verzin er een leuk verhaal omheen en niemand durft met Halloween een oog dicht te doen. Misschien ga je er zelfs mee viral! En dan zeggen mensen dat oude grapjes niet meer leuk zijn… SMILE!

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Zo zit het écht met alcohol en cannabis

Klaar met de geruchten, tijd voor feiten en cijfers