Dit zie je echt alleen op Zwarte Cross

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2017-07-13 16:00:46 13 juli 2017   |   Geschreven door:

Dit zie je echt alleen op Zwarte Cross

Kloar en goan!

Of je nou gaat motorcrossen of gewoon vier dagen lang keihard feesten, de Zwarte Cross in Lichtenvoorde moet je in ieder geval eens in je leven hebben meegemaakt en wel hierom:

1. Nergens vind je zo'n divers publiek als op dit festival in het oosten. Van baby's met gehoorbescherming tot zestig plussers die los gaan in de discotent.

2. Festival directrice Tante Rikie. Kom in mien hersenpan!

3. Zeg nou eerlijk, op welk festival vind je én motor cross, én een gospelkerk inclusief dienst op zondagochtend én popmuziek én reggae?

4. Je zou denken dat er met zo'n grote diversiteit aan mensen en prikkels ook een grote kans is op incidenten, maar niets is minder waar! De sfeer is ontzettend gemoedelijk.

5. Zwarte Cross denkt aan feesten en beesten, maar ook aan het welzijn van de medemens. Zo heeft het festival een samenwerking met Amnesty International. Dit jaar verzamelt Amnesty handtekeningen voor de Cambodjaanse Tepp Vanny die onterecht vast zit. Misschien weet je ook deze Naked Run nog wel, waar het festival in 2013 mee opende.

6. Je. kunt. je. eigen. stunts. doen. Dat wil je!

7. Blagen! Het Achterhoekse woord voor kleine kinderen. Mocht je kids hebben of kids heel erg leuk vinden (ja, dat is mogelijk) dan is Zwarte Cross je festival en kun je terecht bij het enige echte blagenparadijs.

8. Op Zwarte Cross wordt het meeste bier van alle Nederlandse festivals geschonken. Het festival heeft zelfs een eigen -peperig- drankje: Nozem Oil! 

Tekst: Linda van der Meer & Myrthe Giesen

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Feitjes op vrijdag: de meest onschuldige levensgevaarlijke E-nummers

Deze vrijdag duiken we in de wondere wereld van de E-nummers. Over eventuele effecten van E-nummers wordt namelijk veel te hysterisch over gedaan en dat zijn we goed zat.