Deze struggles herkent elke OCD'er

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2017-06-18 09:15:43 18 juni 2017   |   Geschreven door:

Deze struggles herkent elke OCD'er

Deze situaties heeft iedereen met een beetje OCD wel eens meegemaakt

We hebben het allemaal wel een beetje… Kleine dingen waar we ons aan kunnen ergeren. Tegels die scheef liggen, rondjes die nét niet helemaal rond zijn, etiketten die niet allemaal recht staan. Dit werkt gelukkig natuurlijk ook de andere kant op! Foto’s van Skittles die op kleur geordend zijn, mensen die gewoon een rechte lijn kunnen trekken uit de losse pols, een perfect georganiseerde kledingkast. Typische kenmerken van Obsessive Compulsive Disorder (OCD). Herkenbaar? Dan kan je je vast ook vinden in de volgende situaties!

1.
Je hebt het volume van je radio of tv altijd op een rond getal staan. Het maakt dan niet uit dat het eigenlijk net iets te hard staat. Jouw inner OCD’er is weer tevreden.

2.
Je hart maakt een klein sprongetje als je op de klok kijkt en het is 11:11 of 22:22. Altijd genieten als dit fijne getal je toe lacht.

3.
Je vindt het enorm lastig als je ziet dat iemand een labeltje uit z’n shirt heeft hangen. Je handen jeuken om het goed te doen, wat tot ongemakkelijke situaties kan leiden. Om dit te voorkomen kun je maar beter de andere kant op kijken.

4.
Alles met eten vormt vaak een grote uitdaging. Scheve pizzapuntjes, mensen die hun Kitkat niet goed eten, als je cracker niet op het stippellijntje breekt. Eten is lastig als je OCD hebt.

5.
Nieuwe potloden die nog precies op de juiste kleur liggen maken je blij. Net zoals foto’s van kledingkasten die op kleur zijn georganiseerd en schoenenwinkels die al hun schoenen netjes recht hebben staan. Zij snappen hoe het leven werkt.

6.
Dit Instagram-account maakt jouw dag.

7.
Alles wat scheef staat, stuit jou enorm tegen je borst. Scheve wenkbrauwen, bloesjes die scheef geknoopt zijn, schilderijen die scheef hangen, stoelen die scheef naast elkaar staan. Alles dat niet helemaal recht is… Huiver.

8.
In de sportschool heb jij altijd enorme drang om de gewichten allemaal op te gaan ruimen zodat ze weer op de juiste volgorde liggen. Je mede-sporters zijn daardoor wel weer erg blij met jou!

Ongetwijfeld herken je een paar van deze dingen. Geen probleem, een beetje OCD is niet erg. Op het moment dat je er niet meer van kan slapen omdat die ene stoeptegel in je straat niet recht ligt, dan wordt het een probleem. Tot die tijd… No worries!
Herken je helemaal niks? Dát is pas raar!

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Deze parels die geen wereldhits werden mogen niet ontbreken op je afspeellijst

Sia, Justin en Ed kunnen meer dan die eeuwige grijsgedraaide platen!