De tien fases die je doormaakt als je last hebt van misofonie

  Leesduur 2 min   |   1 reactie

  2017-06-26 13:43:15 26 juni 2017   |   Geschreven door:

De tien fases die je doormaakt als je last hebt van misofonie

Etende of drinkende mensen zijn jouw e-r-g-s-t-e nachtmerrie

Misofonie wordt ook wel gedefinieerd als een psychische overgevoeligheid voor bepaalde geluiden en meer specifiek voor eet- of drinkgeluiden. De ongelukkigen die hieraan lijden herkennen het woord dan waarschijnlijk ook meteen... Heb jij hier nog nooit van gehoord? Lees snel deze onderstaande fases en wie weet lijd jij ook wel aan deze psychische aandoening.

1. Oh nee, mijn vader/broer/zus/moeder/vriend(in) is in aantocht met een stuk eten en ik weet dat deze persoon erg luidruchtig kauwt/slikt/ademt terwijl hij/zij eet. Zie ik nog ergens in de buurt een andere plek waar ik NU snel kan gaan zitten?!

2. Oké, helaas. We zitten naast elkaar en de persoon in kwestie begint te eten. Probeer er niet op te letten, kom op je kan dit.

3. Nee! Ik kan dit niet! In plaats van mijn aandacht af te leiden van dit proces, merk ik dat ik juist aandachtig begin te luisteren. Alsof ik mijn eigen irritatie wil triggeren. Waarom doe ik dit??

4. Pff, ik heb nu al een paar happen moeten doorstaan en ik word onrustig. Hoeveel moet hij/zij nog eten? Hoe lang gaat dit nog duren?

5. Oké, ik ben aangekomen in mijn hoogste irritatiefase. Waarom ik zo geïrriteerd op je vragen reageer? Omdat je EET. Ja, ik weet het, het is mega onredelijk dat ik daarom boos op je ben. Maar pleeease stop met eten.

6. Het is klaar nu. Ik ga ergens anders zitten en wacht daar wel tot je klaar bent met eten. Want dit kan ik gewoon niet aan. En ik heb geen zin in ruzie.

7. Serieus? Ik zit nu in de andere kamer en ik hoor je alsnog slikken. Hóé kan je zó luidruchtig eten?? Op dit moment walg ik gewoon van je.

8. Ik zet maar snel de televisie een paar standjes harder zodat ik dit in ieder geval niet meer hoef aan te horen…

9. NEE! Kom je me nu vergezellen mét je eten? Ik wil dit helemaal niet! Ik ben expres verplaatst ver weg van jou! Ga weg!

10. Dat was ‘m. De laatste hap. Het is voorbij, gelukkig maar. Opgelucht haal ik adem en ben ik weer die lieve dochter/zus/vriendin die ik vanzelfsprekend altijd voor je ben.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Naast deze mensen wil je niet zitten tijdens een 23-uur durende vlucht

Mensen die je lange vlucht nóg onaangenamer maken, we kennen ze allemaal