De statussen in dateland verklaard

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-11-11 10:39:26 11 november 2017   |   Geschreven door:

De statussen in dateland verklaard

Friend with benefits, scharrel, prela... WTF is het nou?!

Vroeger was het zo simpel: je had een vriend(in) of niet. Tegenwoordig is er een enorm grijs gebied. Zucht, hoe zit het nou? Wij zetten de belangrijkste statussen voor je op een rijtje.

Date
In theorie een overkoepelende term. Je kunt iedereen waarmee je niet-vriendschappelijk afspreekt ‘je date’ noemen. In praktijk noem je iemand vooral zo in het beginstadium, wanneer er (nog) geen andere term past. Je bent nog aan het ondervinden of er een ander status in zit. Iemand wordt langere tijd zo genoemd wanneer er geen sprake is van seks. De andere  statussen suggereren, behalve een ‘prela’, dat er wel meer gebeurt dan een handje vasthouden.

One-night-stand
Als je één keer met iemand tussen de lakens duikt en het daar bij blijft.  Dit is vaak met een willekeurig persoon die je uit de kroeg hebt gevist. Die zie je toch nooit meer terug.

Twarrel
Dit staat voor twijfelachtige scharrel. Je hebt een aantal keer met iemand gevoosd, maar heel boeiend vind je die persoon niet. Misschien zie je die persoon nog een keertje, misschien kap je het af.

Scharrel
Iemand met wie je zo nu en dan seks hebt en het prima bevalt. Het kan ook best zijn dat je je scharrel aardig vindt, maar hoteldebotel ben je niet. Jullie klikken vooral goed in bed.

Kwarrel
Een kwalitatieve scharrel. Dit zit een beetje tussen scharrel en een prela in. De persoon in kwestie bevalt je wel, misschien spelen er gevoelens op. Ja, er is potentie voor meer, maar je bent nog niet zeker genoeg om nú richting het volgende station te gaan.

Friends with benefits
Als je vrienden met iemand bent en seks hebt. Jullie scheuren niet alleen maar de kleren van elkaars lijf, maar hebben ook interesse voor elkaars leven. Jullie mogen elkaar oprecht graag.  Je bent niet verliefd – dan is het meer een kwarrel of prela – en er is  niet de intentie intentie om er meer van te maken. Wel de lusten, niet de lasten.

Prela
Jullie zijn verliefd en hebben de intentie met elkaar verder te gaan. Er zijn geen anderen scharrels of dates in het spel. Eigenlijk gewoon een onuitgesproken relatie, dus. Tijd voor The Talk. ENG!

Het slechte nieuws: soms is het totaal niet duidelijk wat je met iemand hebt, kijken jullie er anders tegenaan of verschilt het per week. Hopelijk hebben we toch een beetje duidelijkheid geschept in een tijd waarin iedereen maar wat aankloot.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Eerste Hulp Bij Ontspullen

Bommen laten ontploffen in je kamer is niet meer oké