CDFF introduceert de Veganoot

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2017-11-09 10:46:01 9 november 2017   |   Geschreven door:

CDFF introduceert de Veganoot

Want chocoladepepernoten, die kennen we nu wel

Het is al weer november. Dat betekent dat ons sinterklaasfeest niet ver weg is. Tegenwoordig kunnen wij ons weer opmaken voor een wekenlange zwarte-pietendiscussie en ons ergeren aan de vervroegde kerstetalages in de winkels. Hierdoor vragen veel Nederlanders zich af wat er nou overblijft van hun traditionele feest. Gelukkig is er een ding waar zij zich aan vast kunnen houden, de pepernoot.

De pepernoot kent geen discriminatie op kleur of ras. Die vertrouwde krak bij de eerste hap. De speculaasachtige smaak die hierop volgt, dat is voor veel mensen traditie. De redactie van Check dit FF begrijpt deze kwestie, maar is ook voor vernieuwing. Zo zijn er nu veel variaties te vinden op de traditionele pepernoot. Denk aan de verschillende chocoladepepernoten (wit en zwart) of de gedurfdere combinaties met stroopwafel en cappuccino smaak.

De vegan-noot
Wij houden van de moderne variant en het liefst eentje die veel mensen aanspreekt. Zo zijn er mensen die van witte chocolade houden en mensen die van melk of puur houden. Daarom willen wij een pepernoot introduceren die een interessante tegenhanger is van al die zoetigheid. Een hartige versnapering na al dat zoete spul. Wij introduceren: de vegan-noot.

De vegan-noot is een noot die voor iedereen bereikbaar is. Het heeft de illusie van een traditionele pepernoot (inclusief iconische krak) maar is toch net wat anders. Het beslag van de vegan-noot wordt gemaakt zonder toevoeging van boter en melk. In de binnenkant een smaak die mening pepernotenliefhebber doet watertanden. Namelijk die van een veganistisch tussendoortje, hummus. Hummus is tegenwoordig niet weg te denken uit de hippe lunchtentjes. Het is het gezonde redmiddel als een veganist niet meer weet wat te eten.  Maar niet alleen voor veganisten is deze smaak bereikbaar. De vegan-noot’s unieke smaak is voor de Nederlander die net wat anders wil dan die eeuwige zoete smaken. Die op zoek is naar iets waar het glazuur niet van de tanden springt bij het eten van een handje. Het allermooiste komt nog. De vegan-noot is niet gebonden aan leeftijd. Zowel jong als oud kan van de vegan-noot genieten.

Daarom pleit Check dit FF voor de vegan-noot. Dé pepernoot die niemand uitsluit en iedereen accepteert. Die er is voor jong en oud. En het belangrijkste: de pepernoot die een stukje traditie combineert met de toekomst. De vegan-noot.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Sinterklaas who does not know him

The big old man with an unknown age turns Holland upside down