Professioneel danser Revé Terborg: “Het gevoel dat een pilletje of biertje geeft, bereiken wij met onze warming up”

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-12-01 10:15:32 1 december 2017   |   Geschreven door:

Professioneel danser Revé Terborg: “Het gevoel dat een pilletje of biertje geeft, bereiken wij met onze warming up”

Ontdek het nieuwe raven

Revé Terborg is professioneel danser. Door haar wereldwijde danservaring heeft ze een flinke rugzak vol tools. Hiermee geeft ze mensen een totaal gevoel van vrijheid door middel van dans met “Energy, the Movement”. “De extase die je voelt, komt volledig uit jezelf en door de connectie met de mensen om je heen. Daar is geen alcohol of pilletje voor nodig. Voluit dansen stimuleert je creativiteit omdat je het kind in je naar boven haalt”.

Het team van Energy Movement: Feadan McCall, Revé Terborg, Lucinda Wessels, Sanja Javor en Jori Meijer

The Energizer en The Rave: waar houden jullie je mee bezig?
“We geven dansworkshops, “The energizer”, en we organiseren feesten, “The Rave”. Het idee van de dansworkshop is niet om danspasjes aan te leren, maar door middel van een warming up bouwen we een spanningsboog op en zorgen ervoor dat mensen uit hun comfort zone worden gehaald, zodat je na een warming up van een uur je zo vrij voelt om je over te geven aan de muziek. We creëren een fijne energie met elkaar. De feesten beginnen volgens hetzelfde principe, maar die worden gegeven in de avond en op verschillende locaties in Amsterdam. We schenken geen alcohol.”

Raven zonder drugs en alcohol, is er behoefte aan?
“Jazeker, we hebben dit opgezet voor mensen die echt komen om te dansen en willen losgaan. Ons publiek is ook ontzettend breed. Mensen van 65, maar ook jonge mensen van 18 die best wel eens een pilletje nemen, maar die gewoon heel nieuwsgierig zijn om echt vanuit jezelf een fijn gevoel op te wekken. Alcohol en drugs zorgen ervoor dat je minder dicht bij jezelf bent, dus het is heel moeilijk om je dan echt te verbinden met de rest. Ik ben wel eens helemaal los gegaan op een feest en dan gingen mensen die wat op hadden met ons mee dansen. Dat was toch een beetje gek. Onze bezoekers hebben overigens nog nooit geklaagd over ons beleid.”

Maar jullie hebben niets tegen drugs of alcohol begrijp ik?
"Nee, we hebben dit niet opgezet omdat we alcohol en drugs afkeuren, maar we merkten dat er behoefte was aan een alternatief voor het aanbod van feestjes wat er al is. Er zijn ook mensen die het gewoon rustiger aan willen doen, bijvoorbeeld een alcoholvrije maand hebben maar wel willen losgaan. Als je dan soms met mensen in een kroeg bent, dan voel je je soms toch verplicht om te drinken uit een soort groepsdruk. Bij “The Rave” kun je helemaal losgaan, omdat iedereen los gaat.”

Hoe kijken jullie aan tegen de toekomst?
“Heel positief, er komen mooie dingen op ons pad. We hebben een Energizer gegeven bij een tandartsenbijeenkomst. Die mensen komen uit een hele andere wereld, heel rationeel en dan gaan ze ineens bewegen vanuit hun gevoel. Dat maakt veel los. We willen in de toekomst ook festivals gaan organiseren, bijvoorbeeld in kerken en willen scholen ook met deze manier van dansen kennis laten maken.”

Voor meer informatie, ga naar hun website en bezoek Facebook pagina The Energy Movement. Elke week organiseren ze een Energizer, van 10.30 – 12.00 in Chassé Dansstudio Amsterdam en om de maand ongeveer een feest.

Eens een feest proberen zonder alcohol of drugs?

  • Ja, leuk!
  • Nee, lijkt me maar saai...

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Deze niet-Engelstalige films moet je zeker FF checken in december

Deze maand staat ‘ontmaskering’ centraal