Zo overleef jij elk familiefeest van je schoonfamilie

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-07-21 21:35:06 21 juli 2017   |   Geschreven door:

Zo overleef jij elk familiefeest van je schoonfamilie

Want die blijven toch wel een dingetje hè...

Je schoonfamilie. Tja, het cliché is hier toch echt van toepassing: you either love them, or hate them. Meestal loopt het wel los met je schoonfamilie. Het zijn immers de ouders van de fantastische man of vrouw die je aan de haak hebt geslagen. Maar hoe dan ook blijven familiefeesten met schoonfamilies een dingetje. Hoe je deze dan overleeft? Wij helpen je FF met deze tips:

1. Join the party
Huh? Ja! Dus niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Mingle mingle met de rest van de familie en probeer je gezellig in de gesprekken te mengen. Interesseer je daarnaast ook écht in deze mensen, want je zal hier nog een tijdje (of misschien je hele leven) mee op (moeten) schieten. Het is dus ook wel handig om te weten waar je over gepraat hebt, want voor je het weet sta je weer op het volgende familiefeest.

2. Richt je op de makkelijke familieleden
Jaja. De opa’s en de oma’s of juist de kleine kinderen dus. Vermijd die kritische ooms en tantes met lastige vragen of die vervelende puberende nichten en neven. In plaats daarvan, wieg jij lekker knus op een stoel die kleine peuter in slaap, of laat je jij de oren van het hoofd kletsen door die schattige oma. Eitje!

3. Lief, doch intelligent, lachen
Wat wil jij het liefst voor je broer, zus, neef of nicht? Precies, dat ze een lieve metgezel vinden waar ze de rest van hun leven mee kunnen doorbrengen. Van belang is dus dat jij degene bent die dit ten volle uitstraalt. Key is om hierbij niet dom uit je ogen te staren en maar wat weg te lachen. Nee, gooi al je karakter, intelligentie en zelfverzekerdheid in je ogen en lachen maar. Wedden dat je zo de hele familie hebt ingepakt?

4. Maak het jezelf niet te moeilijk
Komt die ene oom die professor is op de TU in Delft naar het feest, terwijl jouw hart bij de literatuur ligt? Maak het jezelf dan niet te moeilijk door met deze oom lastige gesprekken aan te gaan, maar zoek iemand in de familie die wel kennis heeft van jouw interessegebied. Heeft de hele familie een grote voorkeur voor bètavakken? Zoek dan iemand die je de oren van het hoofd praat, zodat of jij slechts met een zeer geïnteresseerde blik (en lach!) je plicht vervult.

5. Liefde gaat door de maag
Maar echt. Altijd. Een betere tip dan deze kunnen we je waarschijnlijk ook niet geven. Zie je iemand bij het buffet bij jouw favoriete gerecht staan? Tijd om te bonden, want niets bindt zoveel als liefde voor hetzelfde eten.

Gaat dit je toch echt allemaal even niet lukken? Bro’s before ho’s toch. Zorg dat een goede vriend of vriendin je écht die ene dag ergens bij nodig heeft.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Merg & Been: Grote voeten, grote ...

Lees vanaf vandaag elke maandag de spraakmakende columns van Merg & Been